Anmeldelse Film «Prosjekt Z»

Norsk zombiefilm: - Synd de må dø!

Skuespillerne er sjarmerende og selvironiske i «Prosjekt Z», men zombiemetafilmen har for mange påfunn for sitt eget beste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Så, hvor mange forskjellige typer skrekkfilmer rekker du egentlig å parodiere på under halvannen time? Ganske mange, viser det seg, og flere enn hva som strengt tatt kan anbefales.

Kjærester og zombier

«Prosjekt Z» handler om liv, død, zombier, romvesener, krangler, utroskap, og hvor gal du kan bli av å prøve å lage film. Skuespillerne som Arthur Berning, Iben Akerlie og Dennis Storhøi spiller seg selv, som frustrerte skuespillere midt i innspillingen av en zombiefilm som det verken ligger store budsjetter eller mye erfaring bak. Regissøren (Eili Harboe) er kjæreste med kameramannen (Vebjørn Enger), og både filmproduksjon og forhold er i full oppløsning.

Samtidig starter et mystisk meteorregn, og Leon (Jonis Josef) finner et underlig egg som har falt ned fra himmelen, som han for sikkerhets skyld stikker armen inn i. Filmen er med andre ord full av folk som gjør ting som gjør at vi skjønner at fæle ting snart kommer til å skje med dem. Historien i zombiefilmen veksler med en found footage-aktig historie om en rominvasjon som til sist veksler med et tredje prosjekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer