Norske «1001 gram» valgt ut til Toronto

Bent Hamer slår følge med Liv Ullmann til filmfestivalen.

TIL PRESTISJEFESTIVAL:: Bent Hamers «1001 gram» er valgt ut til å delta i mester-programmet under filmfestivalen i Toronto. Her fra innspillingen av filmen, med Ane Dahl Torp. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
TIL PRESTISJEFESTIVAL:: Bent Hamers «1001 gram» er valgt ut til å delta i mester-programmet under filmfestivalen i Toronto. Her fra innspillingen av filmen, med Ane Dahl Torp. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer

(Filtermagasin.no): Den norske filmen «1001 gram» erplukket opp til Torontos internasjonale filmfestival. Bent Hamers film får sin verdenspremiere på festivalen, som går fra den 4. til den 14. september, melder NFI i en pressemelding.

Filmen omhandler vitenskapskvinnen Marie (Ane Dahl Torp), som er besatt av tanken om hvor mye et kilo egentlig veier.

Andre roller i filmen er besatt av Stein Winge, Per Christian Ellefsenog Hildegunn Riise.

Regnet som mester
— Jeg er strålende fornøyd med verdenspremiere i Toronto, og spesielt for å ha blitt invitert til å vise filmen i Masters-programmet, sier Hamer.
Masters er et program for det festivalen regner som internasjonale arthouse-regissører det er verdt å hedre.

Der får han selskap av andre regissører som Michael Winterbottom («The Trip»), Jean-Luc Godard («Breathless») og svenske Roy Andersson («Sanger fra andre etasje»).

Sammen med Liv Ullmann
«1001 gram» er skrevet, regissert og produsert av Bent Hamer.

Han har tidligere vunnet kritikerprisen i Toronto med «Eggs», i tillegg til å ha deltatt med andre filmer.

Den norsk-tysk-franske samproduksjonen er fotografert av meritterte John Christian Rosenlund, og musikken er av John Erik Kaada.

Liv Ullmanns «Frøken Julie», som nylig slapp sin første trailer, skal også til festivalen — som er kjent for å være en av de mest innflytelsesrike i verden, i akkurat riktig tid før Oscar-racet setter i for fullt.

«1001 gram» får norsk premiere den 26. september.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.