KOMMENTARER

Den nye abortkampen

Norske abortmotstandere tar etter amerikanske pro-lifere

Det skjer i hele Europa.

SIKRER SEG: New Yorks guvernør Andrew M. Cuomo, Cuomo sikrer seg mot at høyesterett forkaster dagens abortlov ved å vedta en ny lov i delstaten New York. Norske abortmotstandere har grepet tak i loven i den hjemlige debatten. Men de har misforstått hva den handler om. Foto: Office of Cuomo / Ap
SIKRER SEG: New Yorks guvernør Andrew M. Cuomo, Cuomo sikrer seg mot at høyesterett forkaster dagens abortlov ved å vedta en ny lov i delstaten New York. Norske abortmotstandere har grepet tak i loven i den hjemlige debatten. Men de har misforstått hva den handler om. Foto: Office of Cuomo / Ap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Sist uke viste NRK en skremmende dokumentar om den nye abortkampen i Europa. Jeg anbefaler alle som deltar i debatten å klikke seg inn på den for å se dagens nye abortkamp i en større sammenheng enn den snevre norske.

Retten til abort er under press i flere land i Europa. Det er de samme fanatikerne som står på barrikadene, men filmen avdekker hvordan både høyrepopulister og konservative politikere har begynt å bruke abort som politisk våpen.

Ikke fordi verden plutselig er blitt mer mot abort. Neida, verden går stadig fremover og blir mer kunnskapsbasert og liberal. Men abort er effektivt å misbruke som symbol når du vil tekkes reaksjonære krefter. Det har vært vanlig i USA. Playboyen Donald Trump ble rene evangelisten på vei til Det hvite hus. Nå har det kommet til Europa.

De siste dagene har også rare meldinger begynt å sirkulere i sosiale medier i Norge om endringer i abortlovgivningen i staten New York. Hva i all verden har det med oss å gjøre? Ja, det kan du jammen spørre om. Men målet var kritikere av regjeringens endring i abortloven, deriblant meg. Budskapet var påfallende likt: Se hvor det kan ende hvis vi ikke er restriktive. Det ender i barnemord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer