Norske Alan Walker topper tysk liste - over Justin Bieber

Kan bli den nye Kygo.

EN BRAGD:  Fra guttrommet i Bergen har Alan Walker, som holder på å fullføre tredje året på videregående skole, laget hiten  «Faded» som topper den tyske hitlista Offizielle Deutsche Charts. Tidligere har bare Wenche Myhre, A-ha og Marit Larsen klart dettte. Det er ryggen til 18-årongen Alan Walker vi ser på bildet. Foto: Screenshot / Offizielle Deutsche Charts
EN BRAGD: Fra guttrommet i Bergen har Alan Walker, som holder på å fullføre tredje året på videregående skole, laget hiten «Faded» som topper den tyske hitlista Offizielle Deutsche Charts. Tidligere har bare Wenche Myhre, A-ha og Marit Larsen klart dettte. Det er ryggen til 18-årongen Alan Walker vi ser på bildet. Foto: Screenshot / Offizielle Deutsche Charts Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske artisten Alan Walker er på førsteplass i Tyskland med «Faded».

Tidligere har bare tre norske artister klart dette: Wenche Myhre, A-ha og Marit Larsen.

Kan tjene mye penger - Dette er en utrolig stor bragd. Alan Walker er en 18 åring fra Bergen som lager elektronisk musikk på gutterommet, ikke ulikt Kygo. Musikken er annerledes, men han treffer det samme segmentet som Kygo, sier Sandeep Singh, Dagbladets musikksjef.

Tyskland er verdens tredje største musikkmarked.

- Dette kan bety mye for den unge artisten, ikke minst er det mye penger å snakke om. Tyskerne liker fremdeles det fysiske formatet, sier Sandeep Singh om den store interessen for Alan Walker.

Ukjent artist - kan bli «ny Kygo» Alan Walker er ikke et navn som mange kjenner til - foreløpig. Nå kan han bli« den nye Kygo». Det var «Idol»-dommer Gunnar Greve som plukket unggutten opp etter å ha hørt ham på You Tube, og som nå er hans manager.

- I et land med 85 millioner mennesker er dette helt surrealistisk. Vi klarer knapt å ta det inn over oss, sier Greve i en kommentar til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer