EN BRAGD:  Fra guttrommet i Bergen har Alan Walker, som holder på å fullføre tredje året på videregående skole, laget hiten  «Faded» som topper den tyske hitlista Offizielle Deutsche Charts. Tidligere har bare Wenche Myhre, A-ha og Marit Larsen klart dettte. Det er ryggen til 18-årongen Alan Walker vi ser på bildet. Foto: Screenshot / Offizielle Deutsche Charts
EN BRAGD: Fra guttrommet i Bergen har Alan Walker, som holder på å fullføre tredje året på videregående skole, laget hiten «Faded» som topper den tyske hitlista Offizielle Deutsche Charts. Tidligere har bare Wenche Myhre, A-ha og Marit Larsen klart dettte. Det er ryggen til 18-årongen Alan Walker vi ser på bildet. Foto: Screenshot / Offizielle Deutsche ChartsVis mer

Norske Alan Walker topper tysk liste - over Justin Bieber

Kan bli den nye Kygo.

Den norske artisten Alan Walker er på førsteplass i Tyskland med «Faded».

Tidligere har bare tre norske artister klart dette: Wenche Myhre, A-ha og Marit Larsen.

Kan tjene mye penger - Dette er en utrolig stor bragd. Alan Walker er en 18 åring fra Bergen som lager elektronisk musikk på gutterommet, ikke ulikt Kygo. Musikken er annerledes, men han treffer det samme segmentet som Kygo, sier Sandeep Singh, Dagbladets musikksjef.

Tyskland er verdens tredje største musikkmarked.

- Dette kan bety mye for den unge artisten, ikke minst er det mye penger å snakke om. Tyskerne liker fremdeles det fysiske formatet, sier Sandeep Singh om den store interessen for Alan Walker.

Ukjent artist - kan bli «ny Kygo» Alan Walker er ikke et navn som mange kjenner til - foreløpig. Nå kan han bli« den nye Kygo». Det var «Idol»-dommer Gunnar Greve som plukket unggutten opp etter å ha hørt ham på You Tube, og som nå er hans manager.

- I et land med 85 millioner mennesker er dette helt surrealistisk. Vi klarer knapt å ta det inn over oss, sier Greve i en kommentar til Dagbladet.

«Faded» er Alan Walkers første singel.

- Nico & Vinz og Kygo klarte henholdsvis 3. og 2. plass på den offisielle tyske singellista. Tidligere har bare Wenche Myhre, A-ha og Marit Larsen klart dette,  og Aqua - men det er vel strengt tatt dansk, sier Sandeep Singh.

Fana i Bergen I likhet med norske Kyrre «Kygo» Gørvell-Dahll, kommer Alan Walker fra Fana i Bergen. «Faded» er egentlig tre år og har levd et langt liv med mange følgere på You Tube, men da den ble sluppet i fjor høst, klatret den til topps på VG-lista i desember.

Offizielle Deutsche Charts er basert på salg og strømming.

Alan Walker er ikke noe artistnavn, han heter faktisk det. Alans far er engelsk, mens mora er norsk. Når han ikke sitter på gutterommet å komponerer elektronisk dansemusikk, går i tredjeklasse på videregående skole.

Alan Walker har platekontrakt med Sony Music Sweden.