Norske Amrita (24) får ikke spille inn lesbesexscenene i «Game of Thrones»

Ikke les denne saken om du ikke vil vite hvorfor.

PÅ SKINNER: Amrita Acharya (24) har gjort store framskritt som skuespiller etter å ha vært med på storproduksjonen «Game of Thrones». Foto: Owen Billcliffe
PÅ SKINNER: Amrita Acharya (24) har gjort store framskritt som skuespiller etter å ha vært med på storproduksjonen «Game of Thrones». Foto: Owen BillcliffeVis mer

(Dagbladet): I 2010 kunne denne avisa bringe nyheten om at Amrita Archaya fra Tromsø skulle spille i tv-selskapet HBOs nye storsatsning «Game of Thrones».

Siden har det bare eksplodert, og «Game of Thrones» har på kort tid rukket å bli en av HBOs mest populære serier.

Men i den foreløpig siste episoden, som ble sendt på amerikansk tv natt til mandag norsk tid, var det slutt for Amrita Archaya. Karakteren hennes Irri fikk nådeløst smake sverdet i et bakholdsangrep der Dothraki-herskerinnen Daenerys Targaryen fikk dragene sine frastjålet.

- Sorry, vi drepte deg! Ettersom karakteren Irri ennå lever i beste velgående i bokserien som «Game of Thrones» er basert på, sier den norske 24-åringen at hun ble veldig overrasket da hun fikk den dramatiske beskjeden av serieskaperne David Benioff og D. B. Weiss.

- David og Dan sa «sorry, vi drepte deg» da jeg fikk manuset. Da svarte jeg bare «ok, dere får skrive meg inn igjen som en zombie». Det var en stor overraskelse og selvfølgelig er det trist å forlate serien, sier Archarya i et intervju med MTV.

Da Dagbladet var i kontakt med henne i går, hadde hun ikke mulighet til å gjøre et intervju - men fortalte at hun for tiden er i USA i jobbmøter.

Ingen lesbesex Hvis neste sesong av «Game of Thrones» hadde fulgt den samme historien som bøkene, ville Archaya måttet spille inn noen hete lesbesexscener med hovedrolleinnehaver Emilia Clarke. Men slik går det altså ikke.

- Det er noen ganske heftige scener med Irri i den tredje boka, så jeg forventet heller ikke at dette skulle skje, sier hun til Vulture.

Den skjebnesvargre episoden vises på norske Canal Plus den 6. juni.

Tromsø-jenta er utdannet ved The Academy of Live and Recorded Arts (ALRA) i London, og har jobbet mest med teater så langt. Hun forteller at overgangen til en tv-produksjon som «Game of Thrones», er enorm.

FERDIG: I bokserien «A Song of Fire and Ice», som tv-serien «Game of Thrones» er basert på, lever norske Amrita Archaryas (til høyre) rollefigur Irri i beste velgående. Det gjør hun ikke i tv-versjonen, der rollefiguren ble brutalt drept natt til søndag. Foto: HBO/NRK/CANAL PLUS
FERDIG: I bokserien «A Song of Fire and Ice», som tv-serien «Game of Thrones» er basert på, lever norske Amrita Archaryas (til høyre) rollefigur Irri i beste velgående. Det gjør hun ikke i tv-versjonen, der rollefiguren ble brutalt drept natt til søndag. Foto: HBO/NRK/CANAL PLUS Vis mer

- Det er en kjempemaskin bak alt sammen. Budsjettet er enormt og settene er kjempestore. Selv om jeg ikke har en hovedrolle, er det utrolig lærerikt for meg å være med på dette, sa hun til Dagbladet da det ble kjent at hun skulle spille i tv-serien.