ANNEN VIRKELIGHET: Amrita Acharia spiller den unge legen Ruby Walker i «Good Karma Hospital». Foto: TV 2
ANNEN VIRKELIGHET: Amrita Acharia spiller den unge legen Ruby Walker i «Good Karma Hospital». Foto: TV 2Vis mer

«Good Karma Hospital»

Norske Amrita: Får fortsatt «Game of Thrones»-fanbrev

Amrita Acharia (30) ble kvalt med kaldt blod i andre sesong av «Game of Thrones». Nå er det feelgood som gjelder i «Good Karma Hospital».

(Dagbladet): - Det er morsomt å se det med norske undertekster, smiler Amrita Acharia.

Skuespilleren er aktuell i rollen som den desillusjonerte legen Ruby Walker i «Good Karma Hospital», som for øyeblikket sendes på TV 2.

Acharia spiller hovedpersonen Ruby, som reiser til India for å jobbe på sykehus. Hun vil komme seg over kjærlighetssorg og få en ny start, men hverdagen hun møter, skal vise seg å være en annen enn forestillingen om sol, palmer og hvite strender.

GJENNOMBRUDDET: Amrita Acharia (midten) fikk sitt gjennombrudd i «Game of Thrones». Foto: HBO
GJENNOMBRUDDET: Amrita Acharia (midten) fikk sitt gjennombrudd i «Game of Thrones». Foto: HBO Vis mer

- Hun reiser for å finne seg selv. Hun er en nyutdannet lege som tror hun kommer til et flashy sykehus i India, men som får sjokk når hun kommer til et sted med lite ressurser, sier Acharia.

Fra flere kulturer

«Good Karma Hospital» er allerede sendt i England, hvor Acharia har bodd de ti siste årene. I tre måneder har hun oppholdt seg på Sri Lanka, hvor serien er spilt inn, med skuespillere fra India, Sri Lanka og London.

Acharia, som er halvt nepalsk og halvt ukrainsk har, i motsetning til karakteren hun spiller, bodd i flere land. Da faren fikk jobb som lege i Norge flyttet familien til Tromsø da Acharia var 13 år. Acharia har bodd mest i Nepal, England og Norge, men også i Ukraina.

- Jeg føler meg veldig flerkulturell og er sånn sett ikke så naiv som Ruby. Men Ruby er sta og viser at hun kan lære mye om seg selv og landet hun har kommet til, sier Acharia.

I følge Acharia skal det også vise seg at Ruby har noen mørke hemmeligheter, uten at hun vil røpe mer.

- Det blir nok litt overraskende. Det jeg kan si er at hun får et møte med fortida, sier Acharia.

- Er serien romantisk?

- Jeg tror mange håper på det. Vi får se, smiler hun.

«Game of Thrones» åpnet dører

For det norske publikummet er Amrita Acharia kanskje best kjent for rollen som statsadvokat Amina Sahir i andre sesong av TV 2-serien «Frikjent». Dagbladets anmelder beskrev første sesong av serien som en helstøpt thrillerserie.

For fans av den verdenskjente suksesserien «Game of Thrones», er Acharia godt kjent som Daenerys Targaryens dothrakiske tjenestejente.

- Å være med i «Game of Thrones» åpnet mange dører. Det var veldig stort. Man jobber sammen med mange ulike regissører og sammen med mennesker fra mange forskjellige land, forteller Acharia, som også ble en av mange som har måttet bøte med livet på brutal måte i serien.

- Jeg ble kvalt og funnet død i andre sesong, men føler meg bare veldig heldig som fikk være med i en serie som har så mange fans. Jeg får fortsatt fanpost gjennom agenten min, forteller hun.

Ifølge Acharia er skuespilleryrket interessant og fint når man får jobb og stressende når man ikke har jobb. Det var interessen for teater da hun gikk på videregående, som fikk henne til å tenke seriøst på skuespilleryrket.

TRAILER: Amrita Acharia, kjent fra «Game of Thrones» og «Frikjent», har hovedrollen i «Good Karma Hospital», mens Amanda Redman (foran) spiller sjefen hennes. Video: ITV Vis mer

- Jeg tror jeg har vært heldig. Jeg har fått en god start, men å dra på auditions er en del av jobben. Det er dette jeg elsker å gjøre.

Gøy å være Ruby

Ifølge Dagbladets anmeldelse av «Good Karma Hospital» har Acharia nå reist så langt vekk fra «Game of Thrones», som det er mulig å komme.

Acharia har gått videre for lenge siden. Tidligere i år spilte hun forsker i en engelsk, uavhengig science fiction som handlet om verdens undergang. Filmen var en direkte reaksjon på Brexit.

- Det er kjempeartig og gå inn og ut av ulike roller. I skuespilleryrket får man prøve seg på alt. Man får studere mennesker. Jeg liker hele prosessen med å grave meg ned i ulike karakterer. Jeg jobber mye ut fra instinkt.

For Acharia er karakteren Ruby en motsetning til de andre mer alvorlige rollene hun har spilt.

- Ruby er en fin rolle å spille. De fleste rollene jeg har hatt har vært litt tunge. I «Frikjent» er jeg godhjerta, men lukket. Ruby er god, åpen, varm og prater veldig mye. Hun er artig å spille. Hun hiver seg inn i ting og skal kunne det. Jeg kan relatere meg til hennes energi.

Viser fattig og rik

Andre sesong av «Good Karma Hospital» er allerede planlagt. Innspillingen starter til høsten. Acharia reiser tilbake til Sri Lanka, der «Good Karma Hospital» blir et prosjekt resten av året. Hun tror det blir spennende å jobbe videre med neste sesong.

- Det blir spennende å se, da alle har sin egen historie. Jeg elsker å være på varme steder. Man blir som en familie når man befinner seg på samme sted over lengre tid, sier Acharia.

Fram til jobben med neste sesong starter er det mye reise i forbindelse med promotering av serien. 30-åringen beskriver den som en skikkelig koseserie.

- Det er en skikkelig feelgood, sier Acharia, som mener den er perfekt for dem som er interesserte i andre land, mennesker og forskjellige kulturer.

Humor og mørke

Samtidig viser serien også mørkere sider ved det indiske samfunnet. I den første episoden blir Ruby kastet ut i jordmorrollen. Når barnets far får vite at kona har født en jente, marsjerer han ut av rommet.

- Serien har masse humor, men det er fattigdom og rikdom side om side, og ikke minst kastesamfunnet som man får et innblikk i gjennom Rubys øyne, sier Acharia.

Ifølge skuespilleren vil også reisen til India hjelpe Ruby, som i serien er halvt indisk, til å finne tilbake til sine egne røtter.

For Acharia selv er reise og mennesker inspirerende. Nylig reiste skuespilleren til India for å gjennomføre et yogainstruktørkurs.

Acharia besøker fortsatt Tromsø og familie som bor der, selv om foreldrene nå bor i Stockholm og søsteren bor i København.

- Og jeg elsker Oslo, understreker hun.

TRAILER: Første sesong av dramaserien «Frikjent» gjorde stor suksess. Se trailer fra oppfølgeren, med Amrita Acharia i en av rollene, her. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer