I MEDVIND: Anna Lotterud fra Gjøvik utgjør den ene halvdelen av duoen Anna Of The North. Artisten er med på det nye prosjektet til Tyler, the Creator. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I MEDVIND: Anna Lotterud fra Gjøvik utgjør den ene halvdelen av duoen Anna Of The North. Artisten er med på det nye prosjektet til Tyler, the Creator. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Anna of the North

Norske Anna skulle opptre på et av verdens største talkshow. Hadde ikke papirene i orden

- Det var veldig synd at det ble sånn, sier Anna Lotterud etter at hun ikke fikk opptre på «The Late Show with Stephen Colbert».

(Dagbladet): I slutten av juni ble det kjent at Anna Lotterud (28) med artistnavnet «Anna of the North» bidrar på den nye låta til rapperen Tyler, the Creator.

Den oslobaserte elektropopartisten Anna Lotterud (28) er med på «911/Mr. Lonely». Der synger hun sammen med en av verdens største artister for øyeblikket, sangeren Frank Ocean.

- Det blir ikke sjukere enn det. De er begge gode og kredible artister som jeg er stor fan av. Jeg spør meg selv om jeg har nådd toppen, og om jeg like så greit bare kan legge opp, fleipet en kraftig fornøyd Lotterud til Dagbladet da nyhetene ble kjent.

Lotterud, som for øyeblikket er i USA i forbindelse med promo og møter med plateselskapet i New York, fikk plutselig spørsmål om å opptre med Tyler, the Creator under talkshowet «The Late Show with Stephen Colbert». Kort tid i forveien får hun imidlertid beskjed om at hun ikke får lov.

- Misforståelser

- Det var veldig synd at det ble sånn. Det hadde vært en veldig stor mulighet. Jeg hadde hatt veldig lyst til å ha det med meg, sier Lotterud til Dagbladet.

Lotterud forteller at hun fikk spørsmål om å bli med på det amerikanske tv-showet «The Late Show with Stephen Colbert» litt i siste liten.

- Det ble litt misforståelser i flere ledd og jeg hadde ikke arbeidsvisum i orden til å kunne opptre. Vi prøvde å gjøre alt for å få det til, men det gikk ikke, forteller hun.

Lotterud synes likevel turen har bydd på positive opplevelser.

- Det er en syk opplevelse å bare være her. Jeg har møtt Stephen Colbert, fått se hvordan ting fungerer og blitt veldig godt tatt vare på. Jeg har fått et veldig godt forhold til Tyler og tror og håper at dette ikke blir siste mulighet. Det blir nok ikke det siste tv-showet han gjør, sier hun.

«My home girl»

Tyler, the Creator uttrykte også skuffelse over at Lotterud ikke fikk mulighet til å opptre på showet. I samtale med programleder Stephen Colbert sa han:

- Jeg skulle ha opptrådt sammen med Anna «my home girl». Hun er her, men ingen vil la henne få synge, fordi de er «haters». Det er feil, ikke sant? spør han publikum.

Siden 2014 har Lotterud og makkeren Brady Daniell-Smith fra New Zealand gjort europeisk og internasjonal suksess med duoen Anna of the North. Det viste seg at musikkollektivet til Tyler, the Creator, døpt Odd Future, er fan av prosjektet.

Anna of the North er aktuelle til høsten med debutalbumet «Lovers», som kommer ut i september. I dag slapp de prosjektets andre singel, «Someone», men til tross for stor popularitet i utlandet, og tilhørende stjernesamarbeid, har duoen fortsatt til gode å slå skikkelig gjennom i Norge.

Colbert, som tok over talkshowet på CBS etter legenden David Letterman i 2015, har klart å etablere seg som det største senkveldsshowet i USA. Mellom september 2016 og mai 2017 har Colbert i snitt hatt mer enn 3,2 millioner daglige seere.