«ANNIEMAL»: Her er et bilde av Anne Lilia Berge Strand, alias Annie, fra da hun ga ut albumet «Anniemal» i 2004. Foto: NTB scanpix
«ANNIEMAL»: Her er et bilde av Anne Lilia Berge Strand, alias Annie, fra da hun ga ut albumet «Anniemal» i 2004. Foto: NTB scanpixVis mer

Billboard-lista

Norske Annie inntar hitlistene i USA

Og det med en låt fra 2009.

Låta «Anthonio» er med på plata som for tida topper den amerikanske Billboard-lista. VG meldte om saken først.

Annie er artistnavnet til Anne Lilia Berge Strand (40), som er artist, dj, og låtskriver fra Bergen.

Annie synger

I låta «Overdue» med den amerikanske produsenten og rapperen Metro Boomin høres tekstlinja «My Anthonio, my Anthonio».

Stemmen. Jo, den tilhører Annie.

Låta er på Metro Boomins debutalbum «Not All Heroes Wear Capes», som nå gikk rett inn på førsteplass på Billboard-lista. Den amerikanske artisten har samplet en Annie-låt fra hennes debutplate i 2009.

- Avtalen var i boks

- Jeg hørte rykter om at det var noe på gang for en stund siden. Og plutselig, én dag før Metro Boomin slapp hele plata, fikk jeg vite av publisheren min at avtalen var i boks, sier Annie til BT.

Metro Boomin er 25 år og heter egentlig Leland Tyler Wayne.

MED DRAKE: Her ser vi Metro Boomin, til høyre, sammen hiphoperen Drake. FOTO: NTB scanpix
MED DRAKE: Her ser vi Metro Boomin, til høyre, sammen hiphoperen Drake. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Amerikaneren regnes nå som en av de nye, store aktørene i amerikansk musikkbransje. Han samarbeider meg en rekke kjente rappere Migos, Future, Nicki Minaj, Ludacris, Wiz Khalifa og Gucci Mane.

Var med i en film

Men hvordan kan en nesten ti år gammel, relativt ukjent låt fra en norsk artist havne hos en amerikansk superrapper - og ende på hitlistetoppen?

Annie mener at en amerikansk film kan være svaret.

- «Anthonio» var i 2014 med i en amerikansk film som het «The Guest», der den ble spilt under en veldig sentral scene. Jeg tipper noen har fått med seg låta der, sier Annie til BT.

Den skal visstnok ha sitt opphav fra et møte mellom Annie og en brasilianer, og det fikk henne til å skrive sangen «Anthonio».