Norske April blir data-babe

I går ble April Ryan sluppet løs på verden - hun er hovedpersonen i «Den lengste reisen», det første store, norske dataspillet. Snart skal spillet lanseres i Europa og USA, og håpet er å selge 300000.

«Den lengste reisen» har kostet 21 millioner å lage, og for å få igjen det beløpet, må spillet selge minst 150000 eksemplarer. Siden det norske markedet ikke utgjør mer enn ca. 15000, betyr det at det meste av salget må skje i utlandet. Og det kan bli en lang reise i et tøft marked.

Det har tatt over tre år å lage spillet, som tar oss med inn i det fantastiske livet til April Ryan. Hun er en ung kvinne, som er utstyrt med Synnøve Svabøs stemme. I tillegg hører vi stemmene til mer enn 15 andre norske skuespillere.

Hovedpersonen bak «Den lengste reisen» er Ragnar Törnquist, som har vært involvert i manus og utvikling fra begynnelse til slutt. I går strålte hele mannen.

- Dette er det beste adventurespillet noensinne! er hans kommentar.

- Det har 60 timer spilletid, og følger April på hennes opplevelser i to forskjellige verdener. Den ene er USA om 200 år, den andre fantasilandene Stark og Arkadia. Og vi har satset på et spill hvor problemene løses med hodet, ikke med gevær.

- Vi håper å nå et mer voksent publikum i tillegg til de vanlige tenåringskjøperne, sier Törnquist.

Over nyttår skal «Den lengste reisen» lanseres i Sverige, Frankrike, Nederland og Tyskland, mens den engelskspråklige versjonen kommer til slutt. Det er gjort litt av taktiske grunner, fordi man håper at de lokale versjonene skal få fotfeste før den engelske varianten gis ut.

MYSTISK: Norske April må klare seg alene i skogen.