Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske Bård-Anders skaper «The Matrix»

«Matrix Revolutions» skal bli det mest spektakulære effektmakeriet vi har sett. Med på laget er norske Bård-Anders Kasin (22).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er helt utrolig. Nå venter jeg bare på flybilletten så jeg kan komme i gang, sier 22-åringen fra Notodden i Telemark til Dagbladet.no.

Helheten

For en liten stund tilbake sendte han en liste over prosjekter han har arbeidet med pluss en CV til folka bak «Matrix»-trilogien. Det endelige jobbintervjuet var onsdag i forrige uke, og fredag ble han tilbudt jobben. Nå går turen til San Francisco, skriver Varden.

- Jeg blir en såkalt technical director og skal arbeide med datagenererte effekter. Filminnspillingen er stort sett unnagjort. Nå skal alt settes sammen til en helhet. Jeg får ansvaret for de effektene som skjer i den verden som kalles «The Matrix», sier Kasin.

Innom det meste

Kasin har arbeidet med data-animasjon i mange år. Han startet først som webdesigner for et nettselskap, men begynte etterhvert å snuse på film og laget en del animasjoner. Et selskap fattet interesse og han har arbeidet med data-animasjon siden. I dag er han medeier i selskapet Multimedia Innovation AS.

- Hvorfor fikk du jobben?

- Jeg tror det er fordi jeg har bred erfaring. Mange andre som driver med det samme er veldig spesialiserte. De kan enten bygge opp modeller, driver med lyssetting, lager bakgrunner eller overflate og så videre. Jeg har rotet meg bort i litt av alt.

- Har du truffet Wachowski-brødrene, regissørene bak «Matrix»-filmene?

- Nei, men vi skal jobbe i samme bygning så jeg treffer dem nok.

REVOLUSJON:</B> «Matrix Revolutions» skal bli et spektakulært eventyr. Her fra en scene i filmen. (Bård-Anders innfelt nede til venstre)<br>