Norske barn vil ha mattebøker

Håvard Tjora topper bestselgerlista for barnebøker.

MATTESUKSESS: Håvard Tjora, kjent fra blant annet TV Norge-serien «Blanke ark», har skrevet ei bestselgende mattebok. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
MATTESUKSESS: Håvard Tjora, kjent fra blant annet TV Norge-serien «Blanke ark», har skrevet ei bestselgende mattebok. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Jeg tror forståelsen for matte kan være en veldig barriere for mange. Men Håvard Tjora klarer å fjerne barrierene og gjøre det gøy, slik at folk skjønner det, sier Anne Gaathaug, forlagssjef i Kagge.

De utgir Håvard Tjoras populære mattebok «Mattemagi», som topper bestselgerlista for sakprosa for barn denne måneden.

Boka ligger dessuten på fjerdeplass på den ordinære sakprosalista, hvor den har figurert i hele 13 uker. Forlaget trykker nå et fjerde opplag, slik at totalopplaget for boka kommer opp i 26 000.

Familiegreie
At ei mattebok er månedens mest populære barnebok er kanskje overraskende for mange. Men Gaathaug tror også foreldrene finner nytte i boka.

- Jeg tror de kjøper den til ungene og ender med å bli sittende med den sjøl også, slik at det blir en familiegreie. Det er en bruksbok, sier hun.

Tellebok på topp
Omsetningen av barnebøker er økende, melder Bokhandlerforeningen, som fra nå av vil sende ut barneboklister sammen med de ordinære boklistene hver fjerde uke.

Den skjønnlitterære barneboklista toppes også av en matteinspirert bok: En fingerdukkeversjon av den klassiske telleboka til Eric Carle, «Den lille larven Aldrimett».

Når det gjelder de ordinære listene, er det fortsatt Jan-Erik Fjells krimdebut «Tysteren» som topper lista for skjønnlitteratur, mens Maria Amelies «Ulovlig norsk» fortsatt selger best av sakprosabøkene.

Se de ordinære boklistene her.