KOMMENTARER

Norske barnebøker tok nettopp et digitalt sjumilssteg

Ut av app-jungelen.

BARNEBOKHYLLE: Fire norske forlag har gått sammen om et nytt system for digitale, berikede barnebøker. Foto: CAPPELEN DAMM
BARNEBOKHYLLE: Fire norske forlag har gått sammen om et nytt system for digitale, berikede barnebøker. Foto: CAPPELEN DAMM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Like før sommerferien har fire norske forlag satt i gang en liten digital-revolusjon for norske barnebøker. Jeg er nesten overrasket over at de ikke har slått seg hardere på brystet, med tanke på hvor mye ebok-kjeft de har fått de siste åra, for kronglete løsninger og dårlig samarbeid.

Men nå har Gyldendal, Cappelen Damm, Samlaget og Aschehoug endelig funnet en fornuftig måte å håndtere barnebøker på brett og mobil — til fordel for leserne, og vel så mye for seg selv.

Siden Gyldendal gjorde suksess med «Tambar er et troll» i 2011, har det vært et jevnt tilsig av nye barnebokapper fra norske forlag. Men flere har uttrykt frustrasjon over følelsen av å sende gjennomarbeidede produkter «ut i det store intet». Apple har ingen bokhandlere som står parat til å plukke ut og vise fram de gode — og norskspråklige - bøkene i mylderet av ræl. Med mindre de havner på bestselgerlista med én gang, risikerer de å forsvinne bak billige eventyrbøker og selvpubliserte amatørfortellinger, på ulike språk. Hittil har skikkelige barnebokapper vært dyre å produsere og billige å kjøpe, og storparten går med underskudd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer