Du leser nå Dagbladet Pluss
KRIGSFORBRYTER: Den tidligere bosnisk-serbiske generalen Ratko Mladic ble funnet skyldig i blant annet folkemord i Haag i november i fjor. Foto: Zoran Lesic / Sandpaper Films UK
KRIGSFORBRYTER: Den tidligere bosnisk-serbiske generalen Ratko Mladic ble funnet skyldig i blant annet folkemord i Haag i november i fjor. Foto: Zoran Lesic / Sandpaper Films UK Vis mer

Ratko Mladic

Norske bidrag i stordokumentar om «slakteren fra Bosnia: - Vil forstå ham

I seks år har teamet bak «The Trial of Ratko Mladic» fulgt rettssaken mot krigsforbryteren Ratko Mladic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- En del av filmen er å forstå hvem Ratko Mladic har vært. Av krigsofre og etterlatte oppfattes han som en som står bak vanvittige tap, men han har også støttespillere som ser på ham som en slags landsfader for det bosniske Serbia, sier dokumentarfilmskaper Rob Miller til Dagbladet.

Den tidligere bosnisk-serbiske generalen, livstidsdømte Ratko Mladic (74), også kalt «Slakteren fra Bosnia», ble først arrestert i 2011, etter over et tiår i dekning, og helt siden 2012 har britene Henry Singer og Rob Miller fulgt rettssaken mot krigsforbryteren. 500 timer materiale fra Haag og turer til Bosnia er i ferd med å sys sammen.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer