Ratko Mladic

Norske bidrag i stordokumentar om «slakteren fra Bosnia: - Vil forstå ham

I seks år har teamet bak «The Trial of Ratko Mladic» fulgt rettssaken mot krigsforbryteren Ratko Mladic.

KRIGSFORBRYTER: Den tidligere bosnisk-serbiske generalen Ratko Mladic ble funnet skyldig i blant annet folkemord i Haag i november i fjor. Foto: Zoran Lesic / Sandpaper Films UK
KRIGSFORBRYTER: Den tidligere bosnisk-serbiske generalen Ratko Mladic ble funnet skyldig i blant annet folkemord i Haag i november i fjor. Foto: Zoran Lesic / Sandpaper Films UK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- En del av filmen er å forstå hvem Ratko Mladic har vært. Av krigsofre og etterlatte oppfattes han som en som står bak vanvittige tap, men han har også støttespillere som ser på ham som en slags landsfader for det bosniske Serbia, sier dokumentarfilmskaper Rob Miller til Dagbladet.

Den tidligere bosnisk-serbiske generalen, livstidsdømte Ratko Mladic (74), også kalt «Slakteren fra Bosnia», ble først arrestert i 2011, etter over et tiår i dekning, og helt siden 2012 har britene Henry Singer og Rob Miller fulgt rettssaken mot krigsforbryteren. 500 timer materiale fra Haag og turer til Bosnia er i ferd med å sys sammen.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer