«Bond 25»

Norske «Bond»-scener:
- Barn skyter inntrenger

Opptakene i Nordmarka skal gjøres i slutten av mars.

SLUTTEN AV MARS: Om en måned er innspillingen av den 25 agent 007-filmen i gang. Filmen «Bond 25» har fått 47 millioner kroner av Norsk filminstitutt for å gjøre opptak i Norge. I en av scenene som skal spilles inn Nordmarka, skal en jente jages av inntrengere. Jams Bond spilles av Daniel Craig. Foto: Varingen
SLUTTEN AV MARS: Om en måned er innspillingen av den 25 agent 007-filmen i gang. Filmen «Bond 25» har fått 47 millioner kroner av Norsk filminstitutt for å gjøre opptak i Norge. I en av scenene som skal spilles inn Nordmarka, skal en jente jages av inntrengere. Jams Bond spilles av Daniel Craig. Foto: Varingen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da er det offisielt bekreftet: Den 25. agent 007-filmen, «Bond 25», skal delvis filmes i Norge. Opptakene rundt den mystiske hytta starter i Nittedal om en måned.

Forrige uke skrev Dagbladet om bråket i denne tittelen: «Full krangel om hemmelig James Bond-hytte». Mange stusset på byggingen av en hytte ute på ei myr like ved Langvann på grensa mellom Oslo og Nittedal.

Jente skyter en inntrenger

Nå har Romerikes Blad (RB) offisielt bekreftet James Bond-innspillingen via innsyn i kommunale dokumenter.

Avisene RB og Varingen skriver at det også skal filmes på et islagt vann like ved, på innsjøen Langvann.

I en av scenene som skal spilles inn på Langvann, har fått navnet «jente løper på snø og islagt vann». I den videre beskrivelsen heter det «A child shoots an intruder. She is chased by a 2nd intruder and runs onto a frozen lake.» Altså; et barn skyter en inntrenger, og blir jaktet på av en annen inntrenger og løper over et islagt vann.

Romerikes Blad har fått innsyn i dokumentene hvor produksjonsselskapet søker om å ha barn med i filminnspillingen.

Mye hemmelighold

Området Hakadal i Nittedal kommune grenser til Oslo, og ligger en drøy halvtimes bilkjøring nord for hovedstaden. I tillegg til den midlertidige oppsatte hytta, har produksjonsselskapet Truenorth Norway også søkt om å ha en campingtrailer på området for skuespillerne.

Det har vært påfallende mye hemmelighold rundt aktiviteten i Nordmarka.

Ordfører Hilde Thorkildsen og kommunikasjonsrådgiver Kristian Westgård i kommunen har vært tause. Per Henry Borch i Truenorth Norway uttaler seg heller ikke, selv om hans mobilnummer og e-postadresse er lagt ved i søknaden som er datert 7. februar i år.

- Den søknaden kjenner jeg ikke til, er alt Per Henry Borch vil si til RB.

Naturvernforbundet reagerer

Saksdokumenter om aktiviteten i Nordmarka er «unntatt offentlighet av konkurransehensyn». Turgåere har fått beskjed om å forsvinne derfra.

Naturvernforbundet Oslo og Akershus reagerer sterkt på kommunens taushet:

- At et slikt byggeprosjekt skal være konkurransevridende, kan jeg ikke skjønne annet enn at er det rene pisspreik. Lovverket er krystallklart. I Marka er det byggeforbud. At kommunen gir tillatelse til et slikt bygg og uten å ville si noe som helst om bakgrunnen, er meget drøyt og helt uakseptabelt, sier leder Gjermund Andersen til Varingen.

Stor norgesreklame

Forrige måned skrev Dagbladet at jubileumsfilmen «Bond 25» får 47 millioner kroner av Norsk filminstitutt (NFI) gjennom insentivordningen for film.

I fjor fortalte Borch at teamet bak «Bond 25» hadde vært med ham rundt på Vestlandet for å se på mulige innspillingsområder.

- Se for deg biljakt ned Trollstigen og basehopping, i kjent Bond-stil. For Norge er det ikke et filmkonsept i verden med så stor markedsverdi som James Bond. Med det mener jeg både norgesreklamen, og den enorme stjerna i boka til norsk filmbransje. Dette er OL i film, og vi bør vinne dem hit, sa han til Dagbladet da.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer