LEDER

Norske bøker ut til verden

Lakseeksportørene burde kjenne sin besøkelsestid.

PROFILERER NORGE: NORLA-direktør Margit Walsø.
PROFILERER NORGE: NORLA-direktør Margit Walsø. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.

Denne uka kunne norske forfattere feire en stor nyhet. Norge er utpekt til hovedland ved bokmessa i Frankfurt i 2019. Den berømte bokmessa er verdens største markedsplass for litteratur. Hvert år i oktober tiltrekker den seg mer enn 10000 journalister, 7000 forlag og 300000 besøkende. Internasjonalt omtales den som «The World Capital of Ideas». På begeistret norsk kalles Frankfurt-messa for «litteraturens OL».

Norske bøker og forfattere skal eksponeres i en egen paviljong på 2000 kvadratmeter. Allerede nå, tre år før utstillingen, begynner et omfattende litterært og kulturelt forberedelsesprogram. Det koster flesk og pengene har sittet langt inne. Av de 55 millioner kronene som trengs, skal Kulturdepartementet, Utenriksdepartementet og Næringsdepartementet dekke hver sin tredjedel av et statlig tilskudd på 30 millioner. Det er skaffet 13 millioner i private midler fra bokbransjen og stiftelser. Aktører fra næringslivet og andre eksportbransjer inviteres nå til å bidra til profileringen av Norge. Tidligere kulturminister Thorhild Widvey mente at fiskerinæringen kunne være en velegnet bidragsyter. Lakseeksportørene burde kjenne sin besøkelsestid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer