GJØR STOR SUKSESS:: Magnus August Høiberg, kjent under artistnavnet Cashmere Cat, debuterer på Billboards singelliste i dag. Foto: Steffen Kørner Ludvigsen
GJØR STOR SUKSESS:: Magnus August Høiberg, kjent under artistnavnet Cashmere Cat, debuterer på Billboards singelliste i dag. Foto: Steffen Kørner LudvigsenVis mer

Norske Cashmere Cat suser inn på Billboard-lista

Sammen med Ariana Grande.

(Dagbladet): Den norske artisten og produsenten Cashmere Cats nye singel «Adore», hvor superstjerna Ariana Grande er med som vokalist, gikk i dag inn på Billboard Hot 100.

Låten debuterer på 93. plass, melder Chart News.

Billboard Hot 100 sammenfatter hver uke antall streaminger og nedlastninger for å finne ut hvilken låt som er mest populær i USA akkurat nå.

Kanye West-samarbeid Av norske artister er det bare a-ha og deres «Take on Me» som har klart å kapre den gjeveste Billboard-plassen. Det skjedde i 1985.

Det er imidlertid ikke lenge siden Nico & Vinz klarte å klatre seg opp til en 4. plass på den samme lista. 

Også Ylvis, M2M, Madcon, Stage Dolls og produsentene i Stargate har vært innom Billboard Hot 100 - sjekk den komplette lista av nordmenn her.

Cashmere Cat heter egentlig Magnus August Høiberg og har, i tillegg til Ariana Grande, også jobbet med Kanye West.

Låta «Wolves» er nemlig det første sporet på rapperens kommende album «So Help Me God».

Che Pope, sjefen for Kanye Wests plateselskap G.O.O.D. Music, røpet sist uke at Kanye West digger låta som er produsert av sin norske samarbeidspartner.

- Både Kanye og jeg har visst om Cashmere Cat ei god stund. Jeg elsker «Wolves», så nå gjelder bare å få studioversjonen helt ferdig. Det er faktisk en av de tingene om står øverst på lista over gjøremål. Jeg har har digget den fra første gang vi hørte den, men den har definitivt grodd enda større siden den gang. Kanye elsker også låta, men det gjør han jo selvfølgelig med alle låtene sine, sa Pope til Dagbladet.

Grande-turné Cashmere Cat har også en produsentavtale med superprodusenten Benny Blanco, som tidligere har jobbet med artister som Rihanna og Britney Spears. 

I tillegg til studioting, har Cashmere Cat også et tett liveprogram framover. Han er for tiden på turné med Ariana Grande, og er også med når hun spiller for om lag 20 000 mennesker i Madison Square Garden 20. mars. Han skal også spille på den toneangivende amerikanske Coachella-festivalen i april.  

«Adore» er heller ikke første gang nordmannen jobber med Ariana Grande. Han deltok nemlig som gjesteartist og hadde låtskrivercredit på Grandes «Be My Baby».