Norske Darling West spiller fletta av Nashville

Anmeldelse: Har funnet vinnerformulen med album nummer to: Myk og vakker vellyd.   

DARLING WEST: Tor Egil Kroken (f.v.), Mari Sandvær Kreken og Kjetil Steensnæs utgjør Darling West  - som spiller og synger utsøkt countrymusikk.
DARLING WEST: Tor Egil Kroken (f.v.), Mari Sandvær Kreken og Kjetil Steensnæs utgjør Darling West  - som spiller og synger utsøkt countrymusikk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Mari Sandvær Kreken må være Norges best bevarte hemmelighet på vokalsiden. For en stemme! Og for en låtskriver - i kompaniskap med ektemannen Tor Egil Kreken!

De to står for sju av ni låter på trioens andre album.

Marit Larsen

Det er ikke lenge siden de bidro til å gjøre Marit Larsens minialbum «Joni was Right» til et smykke. De spiller fast i Larsens band.

Ekteparets andre musikalske liv leves i Darling West - en trio med Kjetil Steensnæs som det viktige tredje hjulet på vogna. Han har spilt med «de fleste».

Fantastisk stemme

Låtene er ganske stille, men instrumentparken er likevel omfattende: Akustiske og elektriske gitarer, pedal steel, dobro, mandolin, auto harp, dulcimer, munnspill, banjo, bass, trommer og tangenter.

Men det viktigste instrumentet er likevel Maris fantastiske stemme - og perfekte fraseringer - mens de to andre fyller inn og skaper nydelige harmonier.

Produsent Even Ormestad har også del i æren for at dette er blitt så bra.

Fleetwood Mac

Darling West har uttalt at de stilmessig befinner seg et sted mellom «old-time»-tradisjonen (som preger den Spellemann-nominerte debuten «Winter Passing» fra 2014) og 60- og 70-tallets vestkyst-baserte countryrock.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer