Norske Deeyah Khan jobber med Beyoncé og Salma Hayek

- Kvinner med muslimsk bakgrunn alltid er i nyhetene, men som ofre eller «jihadbruder».

LASERER NETTSTED: Filmskaper Deeyah Khan lanserer et nytt nettmagasin for og om muslimske kvinner. Nå starter hun samarbeid med organisasjonen til Beyoncé og Salma Hayek. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LASERER NETTSTED: Filmskaper Deeyah Khan lanserer et nytt nettmagasin for og om muslimske kvinner. Nå starter hun samarbeid med organisasjonen til Beyoncé og Salma Hayek. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Filmregissør, musikkprodusent og menneskerettighetsaktivist Deeyah Khan er de siste åra blitt prisbelønt og kritikerrost for sine filmer «Banaz: A Love Story» om æresdrap og «Jihad» om unge jihadister.

Filmsskaperens seineste prosjekt er nettmagasinet Sister-hood. Et nettsted som skal sette historiene til muslimske kvinner på dagsorden.

- Jeg startet dette magasinet fordi kvinner med muslimsk bakgrunn alltid er i nyhetene, men som ofre eller «jihadbruder». Vi blir alltid snakket om, eller snakket for. Det er på tide vi får snakke selv, skriver Khan i en epost til Dagbladet.

Hjelp av Beyoncé og Salma Hayek

Nå får nettsiden drahjelp av kjente Hollywood-stjerner.

I 2013 ble det kjent at den amerikanske popstjerna Beyoncé og skuespiller Salma Hayek gikk sammen med klesmerket Gucci og startet et veldedighetsprosjekt.

Prosjektet Chime for Change har som mål å styrke kvinner og jenter over hele verden ved å fremme tiltak som setter utdanning, helse og rettferdighet i fokus.

Nå har den nye nettsiden til Deeyah Khan startet et samarbeid med kjendisinitiativet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer