Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske Deeyah må ha livvakter

Den unge popartisten trues av muslimske ekstremister.

(Dagbladet.no): Norske Deepika Thathaal har tatt artistnavnet Deeyah og lanseres i disse dager verden over. 27-åringen har blitt kalt den «muslimske Madonna» og den «nye J-Lo», men enkelte blir provosert av den unge artistens opptredener. De mener hun er for lettkledd.

Den engelske avisa Sunday Times skriver at Deeyah må beskyttes av livvakter 24 timer i døgnet på grunn av trusler fra religiøse ekstremister.

Blir forbanna

Nyhetsbyrået Indo-Asian News Service skrev for noen uker siden hun fikk skremmende telefonsamtaler og aggressive e-poster der folk ber henne «roe ned og kle på seg». Men hun hadde ikke tenkt å bøye seg for truslene.

- Det skremmer meg. Men jeg blir og forbanna, og det driver meg videre. Mine foreldre støtter meg, sa hun til nyhetsbyrået og fortalte videre at hun var forsiktig med å gå ut alene.

Truslene økte ifølge Sunday Times i omfang etter at hun slapp videoen til låta «Plan Of My Own», der hun danser med en farget mann.

Truet i Norge

Det er ikke første gang Deepika forargrer i en musikkvideo. Hun hisset på seg det pakistanske miljøet i Norge da hun viste sin nakne rygg i musikkvideoen «History» tilbake i 1996.

- Jeg gjør det jeg har lyst til. Det var ikke aktuelt å ha på seg joggedress og lue når jeg skulle lage den nye videoen bare fordi folk hadde problemer med «History». Men jeg har heller ikke lagd den for å irritere folk, understrekte Deepika overfor Dagbladet når det gjaldt videoen til låta «I Saw You».

<B>MUSLIMSKE MADONNA:</B> Norske Deeyah verdenslanseres i disse dager, og deler av pressen mener hun er den «muslimske Madonna».