Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske Donald Trump-tilhengere mener NRK driver med mobbing : - Rakker ned på oss

Kringkastingsrådet skal ta stilling til klagene.

TØFF I TRYNET: Under Nicoline Berg Kaasins framføring av Green Day-låta «American Idiot» klippet NRK inn bilder av den omstridte presidentkandidaten Donald Trump. Foto: Skjermdump / NRK 
TØFF I TRYNET: Under Nicoline Berg Kaasins framføring av Green Day-låta «American Idiot» klippet NRK inn bilder av den omstridte presidentkandidaten Donald Trump. Foto: Skjermdump / NRK  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange har klaget NRK inn for Kringkastingsrådet og mener statskanalen driver en aktiv kampanje for å sverte den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump.

- Skal dere rakke ned på oss Trump-tilhengere, vil jeg se til å slippe og betale lisensen til dere, skriver en.

Torsdag skal Kringkastingsrådet ta stilling til klagene, hvor noen er mer velformulerte enn andre.

LES OGSÅ: NRK med frekt stikk til Trump - i beste sendetid

- I programmet Stjernekamp ble det klippet inn et bilde av presidentkandidat Donald Trump da sangen «American idiot» ble sunget. Mener det er ren og skjær mobbing som ikke skal finne sted på en nøytral kanal. Hvorfor skal jeg betale lisens til noen som mobber, skriver en annen klager.

Klagene føyer seg inn blant mange andre som har reagert på måten NRK dekker den amerikanske valgkampen på. Klagerne mener NRK ikke er nøytrale i sin dekning og mener Donald Trump får mye kritikk, mens Hillary Clinton helt slipper unna et granskende blikk.

- Det er mye å kritisere begge kandidatene for, men Hillary slipper unna. NRK har mistet sin troverdighet, og nå begynner straks den norske valgkampen, skriver en av klagerne.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!