Norske Eirik gjør som Justin Bieber

Eirik Gjendemsjø singeldebuterer som 15-åring, midt i stemmeskiftet - med bloggstjernene Emilie «Voe» Nereng (14) og Kjetil «The Giant» Lundstein i musikkvideoen.

||| - Jeg liker at musikken skal ha et budskap, slår Eirik Gjendemsjø fast.

I dag debuterer han som plateartist med singelen «The Greatest».

- Den har jeg ikke skrevet selv, men den handler om å støtte personer gjennom livet. Når en har falt ned i kjelleren, skal du hjelpe ham opp igjen. Jeg synes det er viktig at musikk handler om noe skikkelig, ikke bare noe man nynner til.

Sølvgutt
Gjendemsjøs uttalelser er en sølvgutt verdig. Siden 2003 har han sunget i det erværdige koret, de fem siste årene som solist. CV-en er proppfull - han har koret for Morten Harket, Andrea Boccelli og Diana Ross - og sunget for Michelle Obama.

- Musikalske forbilder? Hm, alt fra Josh Groban til Phil Collins. Og Bruno Mars, det hører jeg mye på nå.

- Ok.

- Og, jo - få med Patrick Watson. Og Susanne Sundfør.

Til sin første singel har han fått med seg Norges mest populære blogger, 14-år gamle Emilie «Voe» Nereng. Gjendemsjø blogger også.

- Jeg blogger blant annet om livet som artist.

- Hvordan er livet som artist?

- Akkurat nå er det ganske hektisk, en dag til release, sier Gjemdemsjø.

Blogg-toppmøte
Musikkvideoen er regissert av Eirik Nereng, storebror til «Voe» - og den som foreslo å ha henne med. Bloggosfæren kommer garantert til å få med seg videoen - for også bloggeren Kjetil «The Giant» Lundstein er med. Og for de som ikke visste det: han er nummer 21 på topplista over Norges mest populære bloggere.

- Vi spilte inn musikkvideoen i begynnelsen av august. Det tok en dag å gjøre det, og det var veldig gøy å være med på, sier «Voe» til Dagbladet.

Her kan du se hele videoen. (Dagbladet er ikke ansvarlig for innholdet i eksterne lenker.)

- Jeg er ganske vant til å filme meg selv og stå foran kamera, og hadde snakket med Eirik Gjendemsjø tidligere. I tillegg spilte jeg mot en venn av meg, så jeg følte meg trygg under innspillingen, legger hun til.

Voe er selv plateartist, og utelukker ikke at hun kan gjengjelde oppmerksomheten.

- Vi planlegger å lage musikkvideo i forbindelse med min neste singel, som vi skal slippe i løpet av høsten. Jeg utelukker ikke at Eirik kan spille i mine videoer også. Vi er gode venner.

FRA OBAMA OG NORSKE TALENTER TIL ALBUM: Eirik Gjendesjø er bare 15 år, men har allerede en lang artistkarriere bak seg. I fjor var han med i Norske Talenter, i dag debuterer han som plateartist.
FRA OBAMA OG NORSKE TALENTER TIL ALBUM: Eirik Gjendesjø er bare 15 år, men har allerede en lang artistkarriere bak seg. I fjor var han med i Norske Talenter, i dag debuterer han som plateartist. Vis mer