Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske eksperter om gjenforeningen: - Kan bli et pinlig skue

Avventende stemning før Axl Rose og Slash samler stumpene av Guns N' Roses.

TILBAKE IGJEN: Vokalist Axl Rose og gitarist Slash er etter alle solemerker klar for Guns N' Roses-gjenforening. Foto: Corbis / NTB Scanpix
TILBAKE IGJEN: Vokalist Axl Rose og gitarist Slash er etter alle solemerker klar for Guns N' Roses-gjenforening. Foto: Corbis / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I romjula har stadig mer tydet på at det går mot en gjenforening for Axl Rose og Slash, de to største profilene fra legendariske Guns N' Roses.

Vokalisten og gitaristen, og et foreløpig uvisst antall av resten av bandets originalbesetning, skal headline Coachella-festivalen i California til våren, melder Billboard. Det meldes også om en stadionturné, selv om ingenting er offisielt bekreftet ennå.

- Kan bli pinlig Guns N' Roses har utvilsomt en stor fanbase, også her i Norge, men norske musikk- og rockeeksperter Dagbladet har snakket med sliter ikke akkurat med å styre sin begeistring helt ennå.

Til det er de mulige hindrene for mange og fallhøyden fremdeles faretruende stor.

- Dette kan gå begge veier. Hvis alle involverte gjør det av de riktige grunnene kan vi få et fantastisk hyggelig gjensyn med noe som tross alt har vært utrolig viktig for rocken de siste 30 årene, men det kan fort bli et pinlig skue hvis det skinner gjennom at det bare er pengene som er agnet, sier musikkskribent og Dagbladet-anmelder Torgrim Øyre.

- Har ikke levert Øyre tror mye avhenger av Axl Roses innstilling til prosjektet. Det er konfliktene mellom vokalisten og mange av de andre i originalbesetningen som tidligere har kommet i veien for samarbeid.

- Det meste står og faller på om Axl fortsetter i sitt spor med vanskelig og ofte skandaløs oppførsel, eller om han klarer å finne en ambisjon om å løfte Guns N' Roses igjen og spille på noen av de andres premisser. Da kan det bli interessant, sier Øyre.

Også Sandeep Singh, musikkansvarlig i Dagbladet, er avventende til comebacket.

- Umiddelbart lover det ikke akkurat sinnssykt bra. Jeg vet ikke hvor positivt det er at et band som verken har levert bra samlet eller som individuelle artister de siste 25 årene, samles igjen. Det kommer an på tiden de finner til å øve seg inn i en slags godsone og ut av de siste års uvaner, sier Singh, som gleder seg mer over den mulige gjenforeningen til LCD Soundsystem på den kommende Coachella-festivalen.

Savner Izzy For Totto Mjelde, musikkjournalist og programleder i NRK, er det et annet bandmedlem enn Axl Rose alt avhenger av: Gitarist Izzy Stradlin, som forlot bandet allerede i 1991.

- Uten Izzy er det ikke Guns N' Roses for meg. Han var sjelen i bandet, og blir såvidt jeg kan se ikke nevnt i det hele tatt i disse nyhetene om gjenforening, sier Mjelde, som likevel tror bandet kan overraske positivt hvis brorparten av originalbesetningen finner sammen.

- Jeg synes Axl Rose har fått litt vel mye tyn for stemmen. Enkelte ganger har det ikke vært den helt store futten i ham, men når man legger ut på noe som dette fordrer det vel en viss mengde trening og forberedelser. Hvis han tar seg sammen, tror jeg han kan levere bedre enn det mange kanskje forventer. Men han kan jo såklart levere verre også, hvis ikke.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media