- Norske festivaler er unike

Den britiske soul-yndlingen Michael Kiwanuka mener Norge er langt bedre festivaler enn England.

- LETT BEKYMRET: På stranda på Hove forteller Michael Kiwanuka at han bekymrer seg for alt, men har funnet ut at bekymring er en ubrukelig følelse. Foto: Peder Ottosen
- LETT BEKYMRET: På stranda på Hove forteller Michael Kiwanuka at han bekymrer seg for alt, men har funnet ut at bekymring er en ubrukelig følelse. Foto: Peder Ottosen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOVE (Dagbladet): Han ble kåret til BBC's sound of 2012, har fått mye spilletid på norsk radio, og fikk terningkast fem i Dagbladet for sitt debutalbum «Home Again» som kom i år.

- Jeg vet ikke om BBCs kåring ga meg så mye mer selvtillit, men det har gitt meg muligheten til å spille på festivaler som dette, sier Michael Kiwanuka til Dagbladet.

Han sitter på ei sandstrand på Hove, bare timer før han skal gå på scenen. Og før den tid skal han også rekke å få sitt livs første fisketur.

- Dette er unikt og personlig. Norske festivaler er bedre enn engelske, for der går det ikke an å skille en festival fra den neste, sier Kiwanuka.

- Vil lage universell musikk Han har allerede spilt to konserter i Norge i år, i dag spiller han på Hove, og i november skal han spille på Rockefeller.

Men den britiske soul-yndlingen har ikke noe godt svar på hvorfor han er så populær i Norge.

- Jeg veit ikke. Jeg forsøker å lage universell musikk som alle kan relatere seg i - også nordmenn. Musikk skal være musikk, sier Kiwanuka.

Bekymrer seg mye Hans foreldre er vokst opp i Uganda og flyktet fra det undertrykkende regimet til Idi Amin. Men Kiwanuka selv forteller at han er mer inspirert av den britiske middelklassen han vokste opp i, enn sine ugandiske røtter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer