NY HOVE-SJEF: Melvin Benn synes det er trist å høre om kritikken fra andre, norske festivalsjefer. Briten vil arrangere en ny og bedre festival i Arendal. Foto: PÅL NORDSETH
NY HOVE-SJEF: Melvin Benn synes det er trist å høre om kritikken fra andre, norske festivalsjefer. Briten vil arrangere en ny og bedre festival i Arendal. Foto: PÅL NORDSETHVis mer

- Norske festivalsjefer er trangsynte

Hoves britiske eier er skuffet over kritikken.

(Dagbladet.no): - Mine ambisjoner er å skape en fantastisk festival denne sommeren, og en fantastisk festival i mange år framover, sier Melvin Benn til Dagbladet.no.

Den britiske festivalinvestoren har overtatt rettighetene til Hove-merkenavnet, og gjenreiser nå festivalen i Arendal - med både Hovefestivalens musikksjef Toffen Gunnufsen og tidligere styreleder Morten Sandberg på laget.

- Lukter svindel
Det har fått flere andre, norske festivalarrangører til å se rødt. Behnam Farazollahi fra Slottsfjellfestivalen mener det hele lukter av svindel. Robert Dyrnes i Buktafestivalen er like kritisk.

- Jeg merker at jeg blir voldsomt provosert av at det skal være mulig å kaste bort millioner av kroner, la være å betale regningene, for deretter bare å starte opp på nytt som om ingenting har skjedd, sa han til Dagbladet.no på lørdag.

- Trangsynte
- Hva sier du til dette, Melvin Benn?

- Jeg er skuffet over kritikken. For meg er dette en festival som ble startet med alle de rette intensjonene, av entusiastiske folk. De har bare vært uheldige, og klarte ikke å drive festivalen ordentlig. Nå har de hentet inn noen som har litt mer greie på det å drive en festival. Jeg synes de andre festivalsjefene er trangsynte i uttalelsene sine, sier han.

Han undestreker at den nye Hovefestivalen kun har én eier, og det er ham selv. Gunnufsen og Sandberg er nå ansatt av ham.

- Jeg stoler på deres erfaring i det lokale markedet. Men jeg gikk ikke inn i dette for å gjøre det vanskelig for andre festivaler. Jeg vil bare konsentrere meg om Hovefestivalen, sier han.

- Kunne spådd konkursen
- Den gamle Hovefestivalen skal undersøkes av en revisor, som skal ta stilling til om det foreligger straffbare handlinger. Hvor sikker er du på at Gunnufsen og Sandberg ikke vil straffeforfulgt?

- Jeg var ikke klar over at en revisor skulle se på Hovefestivalen. Det kan jeg ikke kommentere. Det var veldig ønskelig for meg å ha dem med på laget. Men så klart - dersom de har gjort noe galt, er saken en helt annen. Foreløpig ser jeg på dem som uskyldige mennesker, sier han.

Benn mener konkursen til Hovefestivalen nærmest var mulig å spå på forhånd.

- Festivaler pleier alltid å tape penger de to første årene. Derfor ender det raskt på den måten, dersom du ikke har nok kapital i ryggen. Hovefestivalen ble drevet av entusiastiske mennesker, men de hadde ikke erfaring i forretningsdrift. Jeg så at det var flere områder der de ikke brukte pengene godt nok, sier han.

- Etter konkursen må Hovefestivalen klare seg uten offentlige midler. Er det mulig å få endene til å møtes uten disse pengene?

- Ja, selvfølgelig, jeg satser på det. Det hadde så klart vært fantastisk om pengene var der, men det er de ikke, og vi skal klare oss uten dem, sier han.

Slipper flere navn snart
- Hvordan ser du på konkurransen med Quartfestivalen?

- Jeg vet ikke. De har vel ikke sluppet noen artister ennå? Jeg konsentrerer meg bare om Hovefestivalen foreløpig.

For ordens skyld - Quartfestivalen har sluppet to headlinere alt, nemlig Slash og Marilyn Manson. Hovefestivalen har også sluppet en headliner. I forrige uke ble det kjent at Slipknot skal spille på festivalen til sommeren. Benn lover at flere artister vil bli sluppet i slutten av uka.

- Vi har booket flere svært gode navn, men har ikke fått klarsignal til å offentliggjøre dem ennå. Musikalsk vil ikke årets festival skille seg noe særlig fra de forrige. Forskjellen er at festivalen nå har fått en bedre administrasjon, mener han.