Norske fjell skal selge M2M

STRYNEFJELLET (Dagbladet): M2M har ikke oppnådd suksessen plateselskapet håpet på. Men Marit Larsen (17) og Marion Ravn (16) gir seg ikke. Nå spiller de inn video blant norske fjell for å få fart på platesalget i Asia.

- Vi forventer å få prosenter av turistinntektene i Stryn neste år, smiler Marion Ravn mens hun poserer verdensvant med snødekte fjellvegger, isblå himmel og gamle seterruiner som kulisser. Etter tre video-innspillinger i Los Angeles er det popduoens norske bakgrunn som profileres i deres nye video «The Day You Went Away» .

Fire glass melk

Et norsk-amerikansk filmteam på 22 mann filmer videoen over to dager i Sjodalen og på Strynefjellet.

- Da vi spilte inn «Mirror Mirror» i Los Angeles, var det et par hundre, minst, på settet. Det var litt kaos og helt overdrevent mange, forteller Marion.

Det siste Marit og Marion gjorde før de kom hjem til Lørenskog for halvannen uke siden, var å spille for 15000 i Mexico by. Før det fartet de rundt på en seks uker lang USA-turné med Hanson. Jentene kom hjem for å ha litt fri og jobbe med nye sanger.

- Da jeg kom hjem, sov jeg 15 timer i strekk før jeg ble ristet liv i. Det gir en egen fred å kunne sove i egen seng igjen, innrømmer Marit.

- Ja, derfor var det så bra at vi kunne lage denne videoen i Norge. I dag tidlig drakk jeg fire glass melk, melder Marion fornøyd.

Hanson-romanse?

Med seg hjem til gamlelandet har også popjentene ryktet fra kjendissida i New York Post, om at de har stevnemøter med hver sin Hanson-bror. New York-tabloiden hevder at de har fått bekreftet historien om at Marion er sammen med Zak (16) og at Marit er forelsket i Isaac (19).

- He, he. Det vil vi ikke si noe om, sier Marit og Marion.

Det blir stille inne i bobilen. De to ser på hverandre med rødmende blikk.

- Vi er jo på samme alder som Hanson-guttene, så det er kanskje ikke så rart at slike rykter dukker opp, prøver Marion seg.

- Det er jo litt festlig og smigrende at folk vil vite noe om oss. Vi ler av det, legger Marit til.

- Folk kan tro hva de vil, men vi sier ingenting, melder de med hemmelighetsfull mine.

Skuffet over salget

M2M har solgt over en million eksemplarer av albumet «Shades Of Purple» . Det er mye, men skuffende i forhold til forhåndsspådommene fra plateselskapet Atlantic og jentenes manager om et salg på ti millioner.

- Egentlig er det mest skuffende å bli spurt om vi er skuffet. En million solgte plater er da masse. Og bare i USA har vi solgt over en million singler. Det er jo kjempebra, konkluderer Marion. Responsen i Norge, med 30000 solgte eksemplarer, er de mindre fornøyd med.

Skriver egne sanger

Mens «The Day You Went Away» skreddersys for det asiatiske markedet, satses det på «Everything You Do» som ny singel i USA i januar. Men i en pause oppe på Strynefjellet sitter Marit og Marion inne i bobilen og skriver på en ny sang.

- Det er viktig å understreke at «Shades Of Purple» ikke er død ennå. Men vi har begynt å jobbe med neste album, forteller M2Ms fadder , produsent Kenneth Lewis.

Mens jentenes første popplate ble satt sammen av et knippe av verdens mest berømte låtskrivere og produsenter, tror Lewis jentene sjøl vil markere seg sterkere neste gang.

- De kommer til å bidra med mye mer av seg sjøl. Erfaringene etter den første plata er både positive og negative. Nå ønsker jentene å skrive mer av materialet sjøl. Jeg tipper de vil gå i en Sheryl Crow-retning. De vil framstå som genuine låtskrivere, sier han.

Album nummer to er ventet neste høst. I mellomtida har jentene begynt på videregående skole - som privatist og via NKS.

- Jeg er ikke interessert i å stave ordene feil når jeg skal skrive tekster, påpeker en målbevisst Marion Ravn.