Norske fordommer er også humanisme

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MARIANNE GULLESTAD

analyserte reaksjonen på en svart mann som jogget i Vestmarka (Dagbladet 26.6). Walid al-Kubaisi kritiserte hennes analyse (4.7) med referanser fra virkeligheten. Gullestad fikk støtte fra bl.a. Lisbet Holtedahl - en støtte som bekrefter at akademiske antirasister lever i sin egen verden og forsker i illusoriske steder framfor virkeligheten. Å knytte stirringen til fordommer og kolonialisme er typisk for norske antirasistiske intellektuelle med paranoide dimensjoner i sin forståelse. Å presisere den rasistiske holdning blant nordmenn vil ikke forebygge, snarere tvert imot: Denne presiseringen vil gi nordmenn et inntrykk av at vi innvandrere oppfatter dem som rasister. Å skape mistenksomhet hos nordmenn, skaper usikkerhet i måten nordmenn forholder seg til oss på, i tillegg til at dette gir et urealistisk bilde av oss.

NORDMENN HAR

fordommer mot innvandrere. Om Gullestads eksempel er uheldig, fins andre eksempler om rasisme og fordommer. Likevel kan jeg si uten videre at mange av nordmenns fordommer er basert på innvandreres dårlige oppførsel, innvandreres manglende integreringsevne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer