Norske foreldre på lesetoppen

Andrea Bræin Hovig og datteren Lucia leser hver dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi leser hver dag. Uten unntak, sier Andra Bræin Hovig.

Det er hun ikke alene om. I dag legger Bokhandler- og Forleggerforeningen fram en stor bokundersøkelse om lese- og kjøpevaner. Den viser at halvparten av norske foreldre leser for barna daglig. 80 prosent leser daglig eller minst to til tre ganger i uka.

- Jeg elsket å lese som liten. Det er en glede jeg vil overføre til Lucia. Jo tidligere hun oppdager gleden ved å lese, jo bedre, sier Bræin Hovig.

Skriver selv

Andrea Bræin Hovig har tatt leseinteressen litt lengre enn småbarnsforeldre flest. I går debuterte hun som barnebokforfatter på Gyldendal med boka «Ville Wilma».

- Det startet som en serie nattafortellinger. Wilma slo an. Til slutt var hun den eneste Lucia ville høre om. Da bestemte jeg meg for å skrive ned historiene, sier Bræin Hovig.

Hun har gode leseminner fra da hun selv var liten.

- Da jeg var på Lucias alder bodde vi på landet. Jeg husker jeg hadde en liten tralle som jeg dro etter meg til biblioteket. Der fylte jeg den med bøker, det var bare lov å låne sju av gangen. Så gikk jeg hjem for å lese - for så å hente et nytt lass, smiler Bræin Hovig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer