Festival:

Norske gigafestivaler skaper furore

Et nyoppstarta selskap vil lage de største festivalene Norge har sett. Den etablerte musikkbransjen har liten tro på at dette er mulig.

FEM FESTIVALER: Et nyoppstarta selskap vil lage de største festivalene Norge har sett. Musikkbransjen stiller seg spørrende. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
FEM FESTIVALER: Et nyoppstarta selskap vil lage de største festivalene Norge har sett. Musikkbransjen stiller seg spørrende. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fem enorme og flunkende nye festivaler, som alle skal arrangeres neste sommer på Hellerudsletta i Oslo. Er det for godt til å være sant? Det er spørsmålet folk i musikkbransjen har stilt seg den siste uka.

Arrangøren Mainproduction annonserte de fem festivalen i slutten av juli. Alle festivalene reklamerer med store internasjonale artister, og målet er å selge litt over en million billetter.

Kort tid etter annonseringen begynte spekulasjonen å sirkulere på sosiale medier om at flere av artistene på plakatene ikke har takket ja til å spille på festivalene.

I den private facebookgruppa Bransja Prat har festivalene blitt diskutert hyppig. Flere sammenlikner prosjektet med Fyre Festival i USA. Med billettpriser opp mot 100 000 kroner ble ivrige festivalgjengere lovet det ypperste av luksus i 2017 av arrangørene Ja Rule og Billy McFarland.

Fyre skulle være en vill festival på en privat øy i Bahamas, med flotte villaer, gastronomisk catering, reise til og fra med privatfly og en rekke internasjonale artister på scenen. Men det hele viste seg å være svindel.

- Lykke til

Toffen Gunnufsen er en norsk bookingsjef for norske musikkfestivaler. Han står blant annet bak Quart-festivalen og Hovefestivalen. Han stiller seg undrende til festivalene på Hellerudsletta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer