Norske Gitte Witt i internasjonal stjernefilm

Spiller inn film med superstjernene Ewan McGregor og Naomi Watts.

STORMER FRAM: Norske Gitte Witt opplever det mange skuespillere bare drømmer om. For tiden deler hun filmsett med Hollywood-Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
STORMER FRAM: Norske Gitte Witt opplever det mange skuespillere bare drømmer om. For tiden deler hun filmsett med Hollywood-Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

I fjor på denne tida spilte hun mot Hollywood-yndlingen Alexander Skarsgård, Stellan Skarsgårds sønn, i den svensk stjernefilmen «Trust Me».

Nå er norske Gitte Witt i Thailand og spiller inn en ny stjernefilm. Ifølge Dagbladets opplysninger deler hun rollelista med Hollywood-yndlingene Naomi Watts og Ewan McGregor, i storfilmen «The Impossible».

- Jeg kan bekrefte at jeg er i Thailand, men jeg kan ikke si hva jeg holder på med på det nåværende tidspunkt, sier en hemmelighetsfull Gitte Witt til Dagbladet.

Handlingen bygger på en sann historie om et ektepar som spilles av Naomi Watts og Ewan McGregor, og deres familie som blir tatt av tsunamien i Thailand 2004.

HOLLYWOOD-STJERNE: Ewan McGregor er en av motspillerne til norske Gitte Witt. Foto: Scanpix.
HOLLYWOOD-STJERNE: Ewan McGregor er en av motspillerne til norske Gitte Witt. Foto: Scanpix. Vis mer

Witt spiller en norsk kvinne som blir kjent med dem i katastrofeområdet.

Stort nettverk Den norske skuespilleren har på kort tid opparbeidet seg et stort nettverk både i Norge og utlandet. Siden hun fullførte teaterutdannelsen sin ved «The Lee Strasberg Theatre and Film Institute» i New York og flyttet tilbake til Norge for tre år siden har hun medvirket i både norske, svenske og amerikanske filmer.

Los Angeles-filmen «Exteriors» og den svenske spillefilmen «Trust Me» har premiere i Norge nærmere jul.

Gitte Witt har i løpet av svært kort tid klart det mange andre norske skuespillere bare drømmer om — å få seg en internasjonal karriere.

- Det er viktig å være i utlandet. Witt har vært flink til å skaffe seg et stort kontaktnett. Hun har en fin og nødvendig kombinasjon av pågangsmot og talent. Man blir lagt merke til når man er flink, sier agenten Martin Braathen, som ikke vil bekrefte den nye stjernerollen hennes overfor Dagbladet.

Hollywood-budsjett Produksjonsselskapet Summit Entertainment, som står bak Twilight-serien, lager filmen. Filmen som skal være klar for kinolerretene neste år, regisseres av spanske Juan Antonio Bayona, og markerer hans filmdebut på engelsk.

HOLLYWOOD-STJERNE: Naomi Watts er med. Foto: Scanpix.
HOLLYWOOD-STJERNE: Naomi Watts er med. Foto: Scanpix. Vis mer

Ifølge The Playlist har regissøren som mål at filmen skal gjengi naturkatastrofen med et manus preget av mysterier og store doser science fiction.

Utenlandske medier skriver at filmen har et budsjett på hele 45 millioner dollar. Hollywood-skuespillerne McGregor og Watts startet innspillingen av thrilleren i Alicante i august.

For kort tid siden ble produksjonen flyttet til Thailand hvor katastrofen fant sted i 2004.Her befinner Gitte Witt seg nå. Om noen uker vender den unge norske skuespilleren nesa hjem for å medvirke i en kjent bergensk krimserie.