Viralvideoer

Norske Gørils pole fitness-video er snart sett 4 millioner ganger

- Surrealistisk, sier Gøril Synnøve Johansen (23) om videosuksessen. 

POLEFITNESS: En video av Gøril og venninnas pole fitness-dansing er sett nesten fire millioner ganger på Facebook. Video: Gøril Synnøve Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Vakkert!» «Er tom for ord.» «Nydelige atleter.»

Slik lyder et utvalg av kommentarene til Facebook-videoen som viser Johansen utøve pole fitness sammen med venninna Ellie Conner (23).

Videoen er spilt inn i Stavanger, men har siden påskeaften nådd et publikum langt utenfor dansestudioets vegger.

For to dager siden delte nemlig viralsiden «People Are Awesome» Johansens video med sine 12 millioner Facebook-følgere, noe som har ført til nærmere fire millioner videovisninger på kort tid.

POLE-FITNES: Gøril Synnøve Johansen er pole fitness-instruktør. Foto: Marie Nystuen
POLE-FITNES: Gøril Synnøve Johansen er pole fitness-instruktør. Foto: Marie Nystuen Vis mer

Ikke akkurat hverdagskost for bodøkvinnen, som til daglig jobber som ekstrahjelp hos Synsam og er pole fitness-instruktør på fritida.

- Det føles surrealistisk, sier Johansen om den enorme oppmerksomheten.

Startet i 2013

23-åringen har drevet med pole fitness i fire år, og ble hektet etter et kurs i hjembyen.

- Det var så mye tyngre enn jeg hadde trodd, sier Johansen og ler.

Hun understreker at pole fitness er en idrettsgren, og at det ikke er det samme som stripping, slik enkelte later til å tro.

- Pole dance kommer fra stripping, men det har blitt gjort til en sport og dans. Det er mange forskjellige måter å utøve det på, og man kan gjøre det veldig sportslig og renslig, forteller Johansen.

POLE-FITNESS: Gøril Synnøve Johansen er pole fitness-instruktør. Foto: Olivia Oates
POLE-FITNESS: Gøril Synnøve Johansen er pole fitness-instruktør. Foto: Olivia Oates Vis mer

- Noen vil si at enkelte måter å utøve sporten på virker provoserende for noen, men jeg tenker at de ser det de vil se. Det er ikke noe galt i å være stripper, for de som ønsker det, men det er ikke det jeg ønsker.

Ifølge Johansen har responsen på viralvideoen vært overveiende positiv. Men også negative stemmer har funnet veien til kommentarfeltet.

- Noen føler for å degradere talent i sammenheng med at man ikke har så mye klær på seg. Det er et kjent fenomen, sier 23-åringen, og fortsetter:

POLE-FITNES: Gøril Synnøve Johansen er pole fitness-instruktør. Foto: Fiona Peters
POLE-FITNES: Gøril Synnøve Johansen er pole fitness-instruktør. Foto: Fiona Peters Vis mer

- Jeg tar meg ikke nær av sånne ting i det hele tatt. Jeg vet hva jeg driver med, og tenker tallene og talentet får snakke for seg selv.

Tjener på videoen

Både Johansen og Conner skal om tre uker delta i NM i pole fitness i Oslo. Mens Conner skal delta i sportsklassen for eliteutøvere, skal Johansen delta i «artistic»-klassen for semi-profesjonelle.

- På «artistic» er det mye mer åpent, og du har større frihet i hva du velger å framføre, forklarer Johansen.

Det var hun selv som sendte inn pole fitness-videoen til People Are Awesome. 23-åringen røper at de har en økonomisk avtale, men kan ikke si hvor mye bankkontoen vokser på fire millioner videovisninger.

POLE-FITNES: Gøril Synnøve Johansen er pole fitness-instruktør. Foto: Fiona Peters
POLE-FITNES: Gøril Synnøve Johansen er pole fitness-instruktør. Foto: Fiona Peters Vis mer

- Jeg får en prosentandel av det som tjenes på videoen, men har ikke noe estimat på hvor mye det er ennå. Jeg gjør det uansett ikke for pengene, det vet de som kjenner meg, sier Johansen, som jevnlig deler pole fitness-videoer med sine 32 000 Instagram-følgere.

Bodøkvinnen ser ikke for seg å leve av pole fitness, men er ikke i tvil om at det er en hobby hun kommer til å dyrke lenge.

- Du ser for deg å bli en bestemor som svinger deg i stanga, rett og slett?

- Jeg ser ikke for meg at jeg kommer til å slutte med dette, men mindre det er helsegrunner til det, sier Johansen og smiler.

VERDENSMESTERSKAP: Påledans blir stadig mer populært som en seriøs sportsgren. I 2012 ble det arrangert verdensmesterskap i Hong Kong, og kampen var hard om tittelen.Vis mer Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer