Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske gull i «modell-VM»

Den kritiserte modellskolen John Robert Powers Nordic vant tre førsteplasser i «modell-VM». 22 elever betalte 35000 kroner for å delta, likevel tror ikke vinnerne at prisene vil påvirke karrieren.

Skolen har vært sterkt kritisert fra resten av bransjen for å gi sine elever - som betaler i dyre dommer - urealistiske forhåpninger.

Leder Tore Aasheim mener de gode resultatene beviser at hans kritikere tar feil.

John Robert Powers Nordic (JRPN) deltok med 22 deltakere, og 18 av disse var med på å vinne lagkonkurransen for beste fashion-show. I tillegg vant Monica Hjelvin (25) ekstrakonkurransen Beste bookingpotensial, hvor vinnerkriteriet er «agenter vurderer hvor sannsynlig det er at de ville ha pratet mer med talentet etter å ha sett henne på catwalken». Modell Marius Jacobsen (21) vant klassen for Beste catwalk for menn.

Uviktig pris

Monica ønsker å jobbe som skuespiller i film og fjernsyn og anser ikke IMTA-førsteplassen viktig for karrieren. Marius var den som gjorde det best blant de norske modellene, men han synes ikke at selve seieren er et viktig karrieresteg.

- Det er «call-backs» som betyr noe, det å knytte til seg kontakter. Modeller kan ikke sitte på ræva, de må ut og vise seg fram, sier Marius som aldri har vært elev ved JRPN og til daglig er tilknyttet Heartbreak modellbyrå. I sommer er skolen kraftig kritisert av andre norske modellbyråer for å skape urealistiske forhåpninger hos sine elever. I dag er det rundt 200 elever i Oslo.Forrige uke deltok 22 elever ved skolen i «modell-VM», IMTA som arrangeres i New York. For å delta måtte de håpefulle ut med hele 35000 kroner av egen lomme.

Han fikk over 30 henvendelser etter konkurransen og er nå i forhandlinger med byrået Models Republic i Milano. Han har ikke gått på JRPNs skole og fikk stipend for å delta i USA.

Eget modellbyrå

JRPN-leder Tore Aasheim føler seg forhåndsdømt av norske modellbyråer. Til høsten starter skolen eget byrå.

- På grunn av kritikk fra andre byråer har vi nå bestemt å starte et eget modellbyrå i Norge, Nordic Models. Vi forhandler nå med internasjonale modellbyråer om jobbkontrakter for sju av våre modeller. Elite i Norge kalte skolen vår for «sinnssyk», men hovedkontoret i New York er interessert i en av våre, sier Aasheim.

Hva de enkelte kontraktene og jobbene går ut på vil han foreløpig ikke kommentere.

VINNERNE: - Det var gøyalt å vinne når man reiser over til USA, men selve prisen betyr ingenting karrieremessig, sier Monica Hjelvin (25) og Marius Jacobsen (21). Men de er optimister etter å ha skaffet seg mange kontakter i USA.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media