Norske Guro spiller mot Keira Knightley og Jude Law

Kapret rolle i Hollywood-filmen «Anna Karenina».

NORGES NYE FILMSTJERNE? Guro Nagelhus Schia kapret rollen som Keira Knightleys kammerpike i storfilmen «Anna Karenina». I kveld er hun blant Anne Lindmos gjester i «Lindmo» på NRK1 klokka 21.25.  Foto: HANSEN NINA / Dagbladet
NORGES NYE FILMSTJERNE? Guro Nagelhus Schia kapret rollen som Keira Knightleys kammerpike i storfilmen «Anna Karenina». I kveld er hun blant Anne Lindmos gjester i «Lindmo» på NRK1 klokka 21.25. Foto: HANSEN NINA / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er ganske absurd, sier Guro Nagelhus Schia.

Den norske danseren er på snarvisitt i Norge. I disse dager turnerer hun verden rundt med danseforestillingen «Tezuka», men det er skuespillerdebuten som gjør at hun i kveld gjester Anne Lindmos talkshow på NRK1.

33-åringens første skuespillerrolle er nemlig i Hollywood-filmatiseringen av Leo Tolstoys «Anna Karenina». Og motspillerne er ingen ringene enn Keira Knightley og Jude Law.

Danser og skuespiller - Det var ganske nervepirrende, og det hendte jeg fikk litt panikk om kvelden hvis jeg tenkte på hva jeg skulle gjøre på settet dagen etter, innrømmer Nagelhus Schia.

Ikke at hun mangler sceneerfaring. Som danser har hun blant annet stått på scenen i operahus som La Scala og Staatsoper i Berlin.

De siste åra har hun jobbet for den verdenskjente koreografen Sidi Larbi Cherkaoui, og det var som hans assistent at hun ble bedt om å være med til London «fordi de trengte noen dansere til en filminnspilling».

Invitert på casting - Det viste seg å være en slags workshop med dansere og skuespillere. Dette var på et tidlig stadie i prosessen, så de hadde ennå ikke bestemt seg for hvordan filmen skulle bli. Det var en fantastisk helg, forteller Nagelhus Schia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer