Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske Harald (58) klar for Hollywood-film: - Håper jeg ikke blir klippet bort

Elverumsmannen har fått statistrolle i filmatiseringen av «Snømannen».

SPENT PÅ INNSPILLINGEN: Harald Lundstein gleder seg til å spille inn film igjen. Foto: Privat
SPENT PÅ INNSPILLINGEN: Harald Lundstein gleder seg til å spille inn film igjen. Foto: Privat Vis mer

(Dagbladet): Filmatiseringen av Jo Nesbøs «Snømannen» er rett rundt hjørnet, og skal skje i Oslo, Bergen og på Rjukan i løpet av vinteren. Premieren er planlagt i 2017.

Tomas Alfredson står for regi etter at Martin Scorsese trakk seg. Hollywood-stjernene Michael Fassbender, Charlotte Gainsbourg og Rebecca Ferguson er de eneste annonserte navnene så langt. Fassbender skal spille privatdetektiven Harry Hole mens resten er ukjent.

Fredag avslørte imidlertid Østlendingen at Harald Lundstein fra Elverum har fått rolle som statist i filmen.

Statistrolle - Jeg synes jo det er litt spesielt, men det går jo mer og mer opp for meg at jeg faktisk skal spille i denne filmen, forteller en fornøyd Lundstein til Dagbladet.

58-åringen synes jo det hele er litt surrealistisk, siden Nesbø er en av hans favorittforfattere.

- Jeg har vel lest mer eller mindre alle bøkene hans, så man kan jo si at jeg har fått et forhold til Harry Hole da. Det blir litt æresfrykt når jeg skal være med på dette, sier Lundstein.

«Snømannen» er den syvende boka om privatdetektiv Harry Hole. Boka som ble lansert i 2007 er blant Nesbøs mest populære og i den får Hole et anonymt brev undertegnet Snømannen.

Kostymeprøver Hole begynner å etterforske saken og finner fellestrekk med gamle forsvinningssaker hvor gifte kvinner forsvinner dagen årets første sne har falt. Han skjønner fort at det dreier seg om en seriemorder og må reise tilbake i tid og til Bergen.

Lundstein forteller at han har vært i Oslo torsdag på kostymeprøver.

- Det ble litt hektisk, en time med prøver og flere timer på buss. Men det gjør ingenting, jeg er glad for å være med på dette, så det å reise slik har jeg ingenting i mot, sier Lundstein.

Fikk en forespørsel Lundstein var en av mange fra Elverum som fikk muligheten til å være statister under innspillingen av «Kongens nei».

- Jeg tenkte jo at det var eneste gangen i livet at en sånn sjanse ville dukke opp, så jeg ble jo med og det var artig, sier Lundstein.

Han forteller at lokalsamfunnet i Elverum fikk en ny forespørsel foran «Snømannen»-innspillinga.

- Så jeg sendte jo inn en søknad hvor jeg fikk svar noen dager etterpå om at jeg fikk være med, forteller han om hvordan han fikk rollen.

25 år og oppover Han vet ikke så mye mer spesifikt om hva han skal gjøre i rollen, men av erfaring fra forrige innspilling så er han klar for å ta på seg det som kastes etter han.

- Det eneste jeg foreløpig vet er at vi skal til Oslo i starten av februar for å spille inn, men utover det har jeg bare fått beskjed om at jeg har fått rollen. Jeg er fornøyd med statistrollen og håper bare at jeg ikke blir klippet bort, legger han til.

Iselin Saga er statistansvarlig for den aktuelle filmen. Statist-teamet har akkurat kommet i gang med selve bookingen, forteller Saga til Dagbladet. 

- Fram til mars er det bare å registrere seg. Vi er på utkikk etter alt mulig av folk, men aller helst fra 25 år og oppover, sier hun.

Du kan søke på statistroller til «Snømannen» her.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media