Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske Ina (27) ble utbrent av å jobbe med Britney Spears

I dag topper låta hennes hitlista i Storbritannia.

COMEBACK-KLAR: Ina Wroldsen (27) har hatt stor suksess som låtskriver, og søndag kveld gikk låta «Impossible» inn på førsteplass i Storbritannia. Åtte år etter at hun først prøvde seg som artist, er hun klar for comeback - denne gang med gruppa Ask Embla sammen med Arnthor Birgisson. Foto: Truls Qvale / Eccentric Music
COMEBACK-KLAR: Ina Wroldsen (27) har hatt stor suksess som låtskriver, og søndag kveld gikk låta «Impossible» inn på førsteplass i Storbritannia. Åtte år etter at hun først prøvde seg som artist, er hun klar for comeback - denne gang med gruppa Ask Embla sammen med Arnthor Birgisson. Foto: Truls Qvale / Eccentric Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er helt fantastisk! Jeg spant rundt på gulvet og jublet i en time da jeg fikk vite det, jubler den London-bosatte låtskriveren Ina Wroldsen (27)

Nok en gang har Sandefjord-jenta gjort suksess med låta «Impossible» som hun skrev for to år siden. Forrige gang var det superstjerna Shontelle som tok den til hitlistene.

I kveld gikk låta helt til topps på den offisielle topp 100-lista i Storbritannia, da sunget av årets nykronede «X Factor»-vinner James Arthur.

Ferdig på tre timer Wroldsen forklarer at «Impossible» har en helt spesiell betydning for henne. Sammen med islandske Arnthor Birgisson, skrev hun den på et tidspunkt da de begge gikk gjennom en vanskelig periode.

- Det var så lett å skrive den låta. Vi begynte å skrive den klokka fire, og hadde spilt den inn i studio klokka sju samme dag, sier Wroldsen.

Plateklar Til tross for at de så seg nødt til å gi låta fra seg, ble den likevel grunnlaget for videre samarbeid mellom Wroldsen og den Stockholm-baserte låtskriveren Birgisson. For om lag et år siden dannet de gruppa Ask Embla.

- Vi følte begge at «Impossible» var noe å starte på. Det var veldig tungt å skulle gi den fra oss til en annen artist, men jeg måtte. Jeg hadde lite penger på det tidspunktet. Da er det godt å se at låta har gjort det så bra.

Nå satser Ask Embla for alvor, og i februar gir duoen ut sin første plate.

NUMMER ÉN: Forrige helg stakk James Arthur av med seieren i britiske «X Factor». Nå topper han hitlista i Storbritannia med norske Ina Wroldsens låt. Joel Ryan / Invision / AP / NTB scanpix
NUMMER ÉN: Forrige helg stakk James Arthur av med seieren i britiske «X Factor». Nå topper han hitlista i Storbritannia med norske Ina Wroldsens låt. Joel Ryan / Invision / AP / NTB scanpix Vis mer

- Jeg føler vi har en fin skive. Jeg har vært litt feig, jeg ble brent forrige gang jeg prøvde meg som artist. Men nå føler jeg at jeg er klar, jeg må bare gå for det nå, sier Wroldsen.

- Ble kvalm av meg selv Forrige gang var da hun fikk sin første platekontrakt, 19 år gammel. Å være artist fungerte ikke for Wroldsen, som derfor satset på å skrive hitlåter for andre.

- Da jeg var 19, handlet det som mye mer enn å bare uttrykke seg. Jeg var så opptatt av alt rundt meg, om jeg var fin nok og tynn nok for å lykkes. Veldig sånn «se på meg, se på meg». Til slutt ble jeg kvalm av meg selv. Jeg følte meg så egosentrisk. Nå er det annerledes, det handler bare om musikken.

- Jeg hadde ikke funnet meg selv. Nå er jeg voksen, jeg føler meg som meg - hvor enn klisjéaktig det høres ut som, ler hun.

Britney Spears-samarbeid Wroldsen har skrevet flere låter for det britiske jentebandet The Saturdays, samt Pussycat Dolls, Leona Lewis, Pixie Lott og vår egen Tone Damli («I Know», «Look Back»). Hun er også blant låtskriverne som bidrar på Britney Spears nyeste album, «Femme Fatale».

I sommer fikk Wroldsen en henvendelse fra produsentene og låtskriverne Rodney Jerkins og Andre Lindal. De ville ha henne til Los Angeles for å jobbe med Britney Spears.

- Hun likte så godt den låta jeg gjorde for henne forrige gang, og ville ha meg tilbake. Det var en super opplevelse og god erfaring. Samtidig var det veldig skreddersydd, låtene måtte skrives sånn og sånn. Jeg vet ikke om jeg klarte å levere.

Ble utbrent To måneder senere returnerte Wroldsen til London, utbrent.

- Jeg var så utmattet. Og jeg vet jo ikke om noen av låtene blir brukt. Det er sånn det er. Jeg hadde ei låt som Christina Aguilera skulle bruke på det nyeste albumet som ble droppet i siste øyeblikk. Sånn er det, sier 27-åringen.

SAMARBEIDET MED WROLDSEN: Den barbadiske artisten og Rihanna-venninna Shontelle var den første som ga låta «Impossible» internasjonal suksess. Låta er blant Shontelles aller største. Foto: Cameron Spencer / Getty Images / AFP / NTB scanpix
SAMARBEIDET MED WROLDSEN: Den barbadiske artisten og Rihanna-venninna Shontelle var den første som ga låta «Impossible» internasjonal suksess. Låta er blant Shontelles aller største. Foto: Cameron Spencer / Getty Images / AFP / NTB scanpix Vis mer

Etter den hektiske sommeren tok Wroldsen seg en pause fra låtskriveriet.

- Jeg måtte få Ask Embla på beina. Dessuten giftet jeg meg for tre uker siden. Det var deilig å ta en pause. Og så er det utrolig deilig at «Impossible» har nådd førsteplass. En fin julebonus, sier Wroldsen fornøyd.

SAMARBEIDET MED WROLDSEN: Ina Wroldsen skrev én av låtene som er å finne på Britney Spears nyeste album. I sommer ble den norske låtskriveren kalt til Los Angeles for å fortsette samarbeidet med pop-prinsessa. Foto: Rick Kern / Getty Images / AFP / NTB scanpix
SAMARBEIDET MED WROLDSEN: Ina Wroldsen skrev én av låtene som er å finne på Britney Spears nyeste album. I sommer ble den norske låtskriveren kalt til Los Angeles for å fortsette samarbeidet med pop-prinsessa. Foto: Rick Kern / Getty Images / AFP / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!