Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske Iram Haq signert av amerikansk talentbyrå

I selskap med Al Pacino, Woody Allen og Megan Fox.

 AMERIKANSK AGENT:  Iram Haq skal ifølge Deadline ha signert med det amerikanske talentbyrået ICM Partners   
Foto: Elisabeth Sperre Alnes
AMERIKANSK AGENT: Iram Haq skal ifølge Deadline ha signert med det amerikanske talentbyrået ICM Partners Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer

(Dagbladet): Regissør, manusforfatter og skuespiller Iram Haq har ifølge det anerkjente filmnettstedet Deadline signert med det store amerikanske talentbyrået ICM Partners.

Selskapet huser en rekke svært store navn i internasjonal underholdningsbransje, alt fra skuespillere, regissører, tv-personligheter og musikere.

Internasjonale stjerner Jodie Foster, Al Pacino, Samuel L. Jackson, Megan Fox, Christina Ricci, Al Pacino, Sofia Coppola og Ellen DeGeneres er bare noen av stjernene som er tilknyttet agentbyrået.  ICM Partners har base i Los Angeles med kontorer i New York og London.

Norsk-pakistanske Iram Haq brakdebuterte som regissør med kortfilmen «Skylappjenta» i 2009, som hun også spilte hovedrollen i selv. Den ble blant annet vist på prestisjetunge Sundance Film Festival.

I høst ga hun ut sin første langfilm, «Jeg er din». I filmen møter vi alenemoren Mina som bor i Oslo med sin seks år gamle sønn Felix.

Mina har norsk-pakistansk bakgrunn, og sliter med å leve opp til forventningene til sine pakistanske foreldre, samtidig som hun er på jakt etter kjærlighet og bekreftelse.

Regissør Iram Haq innrømmet overfor Dagbøadet at hun har brukt mye av sitt eget liv i historien.

Oscar-kandidat «Jeg er din» har blitt vist på flere internasjonale filmfestivaler, og vant blant annet pris for «beste feature» under Lübeck Film Festival.

Filmen er også plukket ut som Norges Oscar-kandidat i kategorien beste ikke-engelskspråklige film.

Her kan du lese Dagbladets anmeldelse av filmen.