STORT ØYEBLIKK: Jan Erik Fillian (39) lagde en plakat som Chris Martin (vokalisten, journ. anm.) så veldig godt. Dermed endte han på scenen. Foto: Martin Keen
STORT ØYEBLIKK: Jan Erik Fillian (39) lagde en plakat som Chris Martin (vokalisten, journ. anm.) så veldig godt. Dermed endte han på scenen. Foto: Martin KeenVis mer

Coldplay

Norske Jan Erik (39) ble dratt opp på scenen til Coldplay

- «Det her skjer ikke,» tenkte jeg. «Det her er helt vanvittig.»

Da kompisen til Jan Erik Fillian (39) spurte om han ville bli med til Cardiff for å se favorittbandet Coldplay onsdag, skulle han bare visst hva som ventet.

Bandet Coldplay er for tiden på Europaturné etter et brakår med låter som «Something Just Like This» og «A Head Full of Dreams» på hitlistene.

På tirsdag og onsdag denne uken spilte bandet i byen Cardiff i Wales og i publikum - under begge konsertene - stod norske Jan Erik Fillian fra Porsgrunn.

Et par uker i forveien hadde han sett videoer på YouTube der en tysk unggutt var hadde fått lov til å spille en låt på scenen etter å ha stått med en plakat der det stod, «Can I play «Everglow» for you?»

Over telefonen forteller Jan Erik til Se og Hør at han lot seg inspirere.

- Så jeg lagde en plakat jeg også, som Chris Martin (vokalisten, journ. anm.) så veldig godt. Først spurte han om han kunne takke nei, men så sa han, «vi er her alle sammen og skaper dette øyeblikket sammen. Vet du hva? Kom opp på scenen,» forteller han.

- Da var det bare å bli løftet over gjerdene og komme opp på scenen.

Hva tenkte du da?

- «Det her skjer ikke,» tenkte jeg. «Det her er helt vanvittig.»

Fikk spille introen

Så mange som 70 000 mennesker hadde møtt opp på Principality Stadium i Cardiff, og Jan Erik forteller at han følte varmen mens jubelen stod på.

Pianoet hadde en forsinkelse i lyden og fordi vokalisten får lyden rett inn i øret, hørte ikke Jan Erik hva han selv spilte. Chris Martin hadde likevel sagt at de skulle gjøre et forsøk.

- Jeg gikk opp, satte meg ved pianoet og begynte å spille.

Nordmannen fikk spille introen til låten og fikk ros av vokalisten, før han ble bedt om å stoppe.

- Han sa, «Det låter veldig bra, men jeg tror jeg må avbryte deg der. Det er nesten bare jeg som kan spille det pianoet.» Det var uansett utrolig gøy, sier Jan Erik.

Er operasanger

Å stå på scenen foran mange mennesker er intet nytt for 39-åringen. Han er nemlig operasanger til vanlig og er én av Hanne Kroghs (61) tre tenorer.

- Jeg er jo vant til å stå foran scenen og spille for folk, men ikke mange folk, forteller han.

Jan Erik har vært med på flere av turneene til Hanne Krogh, blant annet de populære julekonsertene hun holder hvert år.

- Det her er jo noe helt annet. En barnslig guttedrøm, nesten. Å få muligheten til å gjøre noe sånt. Det ble oppfylt i går. Det er fantastisk. Jeg svever litt over fortauet her jeg går.

- Så vidt jeg vet er det bare én før meg som har fått komme opp på scenen. Så, nummer to i verden - det er ikke verst det? flirer han.

STOPPET FOR FRIERI: Under en konsert i Melbourne, Australia, avbrøt plutselig Coldplay en låt. - Om du skal fri, får du komme opp her og gjøre det nå, sa vokalist Chris Martin til en mann foran scenen. Video: Facebook/Allure Productions via Storyful Vis mer