Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske jenter

Hva snakker man med en popstjerne om? Sigrid Hvidsten kommenterer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet): «Vi vet at det er et rykte om at vi har spilt inn en musikkvideo i Oslo. Og vi er her for å bekrefte det ryktet», sa Jack White og smilte stort. Da The Raconteurs stilte til pressekonferanse i Kristiansand onsdag, hadde de en nyhet i ermet. Gutta hadde benyttet fridagene mellom Roskilde og Quart til å spille inn en musikkvideo på Dikemark psykiatriske sykehus. Og ikke nok med det, videoen ble regissert av Alex Herron, som tidligere har jobbet med Maria Mena, Paperboys og Kristian Valen.

Det var Quart-festivalens første og hittil eneste popstjernenyhet.

I ÅR BESTÅR det offisielle Quart-programmet av seksti konserter. Hvis man er heldig kan man få ti minutter med en av de store stjernene. Raconteurs-pressekonferansen er dessverre unntaket som bekrefter regelen: Det er ikke alltid lett å få popstjernene til å fortelle noe nytt. Som regel er det et par måneder siden artisten slapp plate og turnélivet består gjerne av en lang rekke hotellopphold. Så spørsmålet blir da: Hva i all verden skal man snakke med dem om?

NORGE, SELVFØLGELIG. Rapperen The Game hevdet til Side2.no i 2004 at norske jenter er finere enn de i L.A.. I fjor mente Raphael Saadiq på sin side at han godt kunne tenke seg å lage norske barn. Og Pharrell Williams er ikke bare interessert i norske jenter, for to år siden forelsket han seg så mye i Sørlandschips at han måtte ha med seg et par poser hjem.

SØRLANDET, JA. Hvis artistene mot formodning er godt gift, kan man jo ikke snakke om jenter, og da er sørlandsnaturen et godt valg. «Vi elsker dette stedet. Lufta er rein, vannet er klart, det er vakkert her (...) Vi har tenkt å kjøpe et lite hus her. Der vil vi ha studio», sa Coldplay til Dagbladet.no i 2003. I fjor gjentok Audioslave husønsket til VG, da de ble intervjuet i et hvitt hus på VIP-området: «Jeg vil kjøpe meg et hus som dette, og jeg kommer garantert tilbake. Jeg er helt bestemt på å bo her. Men det må være et hus som ligger et sted du kan kjøre mountainbike», sa bassist Tim Commerford.

MEN HVA SPØR man om hvis popstjernen både er godt gift og utstyrt med hytte? VG-Nett visste råd da de møtte Arctic Monkeys onsdag:

«Det er andre gang dere er i Norge, hva synes dere egentlig om været?»

HVOR ER NYHETENE?: Pressekonferansen til The Raconteurs var et sjeldent eksempel på en meningsfull nyhet som har kommet ut av alle artistintervjuene på Quart.
HVOR ER NYHETENE?: Pressekonferansen til The Raconteurs var et sjeldent eksempel på en meningsfull nyhet som har kommet ut av alle artistintervjuene på Quart. Vis mer