Norske Julia Bache-Wiig og Ole Christoffer Ertvaag med roller i BBCs storserie fra vikingtida

- Dette har vært en vanvittig reise.

NY TV-SERIE: Julia Bache-Wiig og Ole Christoffer Ertvaag har fått roller i den kommende BBC-serien «The Last Kingdom». Foto: Line Møllerhaug/Tobias Santelmann
NY TV-SERIE: Julia Bache-Wiig og Ole Christoffer Ertvaag har fått roller i den kommende BBC-serien «The Last Kingdom». Foto: Line Møllerhaug/Tobias Santelmann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Serien er et samarbeid mellom BBC America og produksjonsselskapet Carnival, som også lager «Downton Abbey».

«The Last Kingdom» blir en påkostet serieproduksjon med store slagscener, intrikat maktspill og familieintriger, basert på de historiske romanene til Bernard Cornwell om engelskmennenes kamp mot vikingene på 800-tallet. De åtte avsnittene skal sendes på BBC 2 neste år.

Dagbladet vet at Ole Christoffer Ertvaag (27) fra Stavanger, kjent fra «Mannen som elsket Yngve», «Pornopung» og den danske-norske spillefilmen «Tordenskiold» har fått rollen som den danske vikingen Sven, som i bøkene er hovedpersonens svorne fiende.

Julia Bache-Wiig (30) fra Sogn, blant annet kjent fra «Max Manus», «En ganske snill mann», «To liv» og NRK-serien «Størst av alt» blir Thyra, som i bøkene er datter av hovedpersonens svirebror.

Også Tobias Santelmann (33) har en rolle i serien, ifølge VG.

Stor mulighet Innspillingen har nylig startet i Budapest.

- Dette har vært en vanvittig reise og dette er en stor mulighet. Å få ta del i dette er så uvirkelig for meg at det nesten føles rart å snakke om, sier Ertvaag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer