Norske Kine har låt i 50 Cents tv-serie

- Jeg trodde det ikke før jeg så det.

NÅR UT INTERNASJONALT: Kine Sandbæk Jensens låt ble plukket ut til å spilles i 50 Cents tv-serie Power. Foto: Promo/Sara-Angelica Spilling
NÅR UT INTERNASJONALT: Kine Sandbæk Jensens låt ble plukket ut til å spilles i 50 Cents tv-serie Power. Foto: Promo/Sara-Angelica Spilling Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg trodde det ikke før jeg så episoden, sier Kine Sandbæk Jensen (27) til Dagbladet.

Fredrikstad-jenta er kanskje bedre kjent under artistnavnet Pieces of Juno.

- Fikk endelig napp Denne uka var hennes låt «Same To Me» med i en episode av tv-serien «Power», som handler om karakteren «James St. Patricks» dobbeltliv som nattklubbeier og narkotikabaron.

- Det skjedde gjennom et musikkforlag i New York jeg jobber med. Vi har hatt jevnlig kontakt, og jeg har kontinuerlig sendt låter. Endelig fikk jeg napp hos «Power», sier Jensen.

Allerede i 2003 begynte Jensen å lage musikk som låtskriver og i ulike band.

De tre siste åra har hun jobbet som produsent under artistnavnet Pieces of Juno. I dette tilfellet er låta produsert av Oxóssi, og er én av flere låter hun har sendt til forlaget de siste åra.

Nytt pågangsmot Artisten forteller at hun ble overrasket da hun hørte sin egen musikk i serien.

- Jeg har en innøvd skeptisisme med å jobbe musikk, fordi jeg er vant til å bli skuffa, og tenkte at kanskje de hadde byttet den ut med en annen låt. Endelig skjedde det noe gøy, sier hun.

Ifølge Jensen er det vanligere for henne å møte lukkede dører enn åpne. Nå føler hun at hun har fått nytt pågangsmot.

- Dette har allerede åpnet dører for meg. Folk har lagt mer merke til musikken min etter at den har blitt mer synliggjort, og det er bra å kunne vise det norske musikkmiljøet at det finnes kvinnelige musikkprodusenter også, sier Jensen.

Tidligere har, blant andre,  Datarock opplevd det samme med tre ulike låter i fotballspill-serien «Fifa», mens Annies «Chewing Gum» ble spilt på «Glee» og «Grey's Anatomy».

Til og med Kygo har i denne sammenhengen nylig takket ja til én storfilm og sagt nei til en annen.

Usikker på påvirkning Fungerende musikkansvarlig i Dagbladet, Sandeep Singh, sier at det stadig blir vanligere med norske låter i internasjonale filmer og tv-serier og spill gjennom musikkforlagene.

De jobber med å sikre låtskriveres rettigheter, og plasserer musikken deres i blant annet tv, film og spill.

- Nå er jo innsikt i musikkforlagsbransjen relativt ny blant norske artister og låtskrivere, men artister som Ida Maria har allerede gjort dette i noen år, og har hatt med låter i «Gossip Girl» og «Grey's Anatomy», sier Singh.

Hvor stor påvirkning dette har på seerne, mener han er usikkert.

- For Pieces of Juno kan det ha mye å si hvis denne låta, som høres cinematisk ut, er med i en montasje av noe slag. Men om den spilles i bakgrunnen i en klubb-setting har det kanskje ikke så mye å si, forteller han.

Alternativ inntektskilde Singh sier at artister kan få en lukrativ karriere, om de får en synkroniseringslisens. Det betyr at tv-, film- og spillselskapene vil gå til enkelte artister for låtmateriale.

Fordi disse «synkerne» plasserer låter i film og tv, mener Singh at det er viktigere å få innsikt i arbeidet musikkforlagsbransjen gjør for artistene og låtskriverne.

- Her kan man tjene masse penger, som en alternativ kilde til musikksalg. Bare se på svenske Little Dragon som fikk med «Twice» i «Grey's Anatomy». I fjor var de et stort navn på plakaten til Coachella-festivalen i California, i tillegg til at de har fått samarbeide med Gorillaz, sier han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer