Bråket rundt «Helt Ramm i Tokyo»

- Norske komikere er ikke rasister

Komiker Yousef Hadaoui synes utviklingen i humoren har gått for langt. - Vi blir plassert i en bås, sier han.

KRITISK: Komiker Yousef Hadaoui er kritisk til humorens utvikling. Han mener folk lar seg krenke for lett, og ser er klar grense mellom humor og rasisme. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRITISK: Komiker Yousef Hadaoui er kritisk til humorens utvikling. Han mener folk lar seg krenke for lett, og ser er klar grense mellom humor og rasisme. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har de siste dagene stormet rundt Nicolay Ramm og NRK i forbindelse med humorprogrammet «Helt Ramm i Tokyo»

Tirsdag besluttet NRK å avpublisere tre episoder av serien. Beslutningen kom etter tilbakemeldinger fra enkelte i publikum om at de opplevde Ramms framstilling av en japansk gameshow-vert som stigmatiserende og sårende.

- For hårsåre

Komiker Yousef Hadaoui, blant annet kjent fra NRKs «Satiriks», mener at folk generelt er for hårsåre og lar seg krenke for lett.

- For å skåne alle må vi tenke oss om ti ganger før vi lager noe. Humor fungerer ikke sånn. Vi har alltid tenkt oss om, men utviklingen nå gjør det vanskelig å lage humor, spesielt satire. Noen vil le, og noen vil gråte. Sånn er det alltid, men nå har vi komikere blitt skyteskiver, sier han til Dagbladet.

Komikeren mener vi har det for godt i Norge, og at nettopp derfor trenger folk noe å klage på. Hadaoui er selv fra Bøler og vokste opp med blant andre Harald Eia i «Ut i vår hage» og Robert Stoltenberg med «Borettslaget» på skjermen.

Han har sett utviklingen de siste åra, og tenker på hvor drøy humoren var for bare et tiår siden, uten at det ble store debatter den gangen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer