Norske komikere infiltrerte muslimfiendtlig Facebook-side

- Det er helt jævlig

PUBLISERTE MOTSVAR:  Norske komikere, som Ørjan Burøe og Erlend Osnes, meldte seg inn i Facebook-gruppe for å motdebattere muslimfiendtlige meldinger. Foto: Stella Pictures / Privat / Skjermdump
PUBLISERTE MOTSVAR: Norske komikere, som Ørjan Burøe og Erlend Osnes, meldte seg inn i Facebook-gruppe for å motdebattere muslimfiendtlige meldinger. Foto: Stella Pictures / Privat / Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rundt 20 norske komikere har de siste dagene meldt seg inn i den lukkede Facebook-gruppa «Norge er vårt», der det publiseres muslim- og innvandringsfiendtlige meldinger. 

Det var komiker og P3-programleder Erlend Osnes som tok initiativ til det hele, fordi han ønsket å gi de hatefulle meldingene et ordentlig motsvar. Flere av meldingene på gruppa oppfordrer blant annet til å «henge» og «skyte» muslimer, og retter kritikk mot norsk innvandringspolitikk, bestemte politikere og norske medier. 

Osnes sier til Dagbladet at han kom over gruppa da en venn la ut et bilde på Instagram av ting som ble skrevet der. 

- Jeg trodde nesten det var tull. Da bestemte jeg meg for at dette må man gjøre noe med, og jeg begynte å motdebattere flere av innleggene, sier han. 

Oppfordret til debatt Senere la han ut en oppfordring på en Facebook-gruppe for flere profilerte norske komikere om at de skulle melde seg inn i gruppa og gjøre det samme.

- Jeg tenker at man ikke kan møte hat med hat, så jeg prøvde å spørre folka på «Norge er vårt» saklig om hvor de hentet informasjonen sin fra. I tillegg la jeg ut et bilde av folk som holdt hender rundt en jordklode, sier Osnes og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.