Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske Kygo gjorde henne til stjerne

Nå skal Seinabo Sey synge på Nobelkonserten.

TIL FREDSPRISKONSERTEN: Svenske Seinabo Sey kompletterer årets fredspriskonsertprogram.
TIL FREDSPRISKONSERTEN: Svenske Seinabo Sey kompletterer årets fredspriskonsertprogram. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den svenske soulsangerinnas karriere skjøt for alvor fart da det norske housefenomenet Kyrre Gørvell-Dahll, best kjent som Kygo, remikset hennes låt «Younger» og sendte den inn på Billboards dance-liste.

Nå offentliggjør Nobelkomiteen at Seinabo Sey (24) blir en del av årets fredspriskonsert.

Det gjør også indiske Amjad Ali Khan, som regnes for å være blant verdens fremste utøvere på det tradisjonelle indiske instrumentet Sarod, og dansegruppa Bolly Flex, som består av 20 dansere og tidligere har hatt show i både O2-arenaen og Royal Albert Hall i London.

Bør bli bra Tidligere er det kjent at Aerosmith-vokalist Steven Tyler, den pakistanske sangeren Ustad Rahat Fateh Ali Khan, britiske Laura Mvula og vår egen Gabrielle skal opptre på konserten.

Det skal også vokalgruppa Girls of the World, som framfører låta «I Am Malala» om en av årets to prisvinnere.

Årets vert er Queen Latifah.

- Vi ser fram til en spennende konsert: To populære og veltalende prisvinnere, en rekke av Bollywoods største stjerner, Queen Latifah og Steven Tyler, og mange andre, inkludert norske Gabrielle. Dette bør bli bra, sier Geir Lundestad, direktør for Det Norske Nobelinstitutt, i en pressemelding.

Pusset opp Hele konsertkonseptet er pusset opp til det som blir den 21. utgaven av Nobelkonserten i Oslo Spektrum 11. desember. De to prisvinnerne skal delta mer aktivt på scenen, og en nytegnet scenografi skal gi tettere og mer intim kontakt med publikum.

- Dette gir også rom for flere seter i salen, og flere vil få mulighet til å oppleve de fantastiske prisvinnerne og artistene på nært hold. Det er fortsatt mulig å kjøpe billett i de rimeligste kategoriene, sier presseansvarlig for Nobelkonserten, Dag Hvaring.

Som vanlig kringkastes konserten i en rekke land.

Det er Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai som er årets mottakere av Nobels fredspris. De får den for sin kamp mot undertrykkelse av barn og ungdom. 

Pakistanske Malala er bare 17 år og den yngste mottakeren noensinne. Hun hadde gjort seg bemerket som kritisk til Taliban-regimet og som forkjemper for jenters rett til skolegang da hun for to år siden overlevde et attentat.

Kailash Satyarthi (60) fra India har i flere tiår bekjempet barnearbeid og står bak organisasjoner som skal ha befridd titusener fra slaveliknende tilstander i en rekke land i den tredje verden.

FREDSPRISVINNER: I likhet med Kailash Satyarthi skal den pakistanske 17-åringen Malala Yousafzai hedres med konsert i Oslo Spektrum 11. desember. Foto: NTB Scanpix
FREDSPRISVINNER: I likhet med Kailash Satyarthi skal den pakistanske 17-åringen Malala Yousafzai hedres med konsert i Oslo Spektrum 11. desember. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!