Norske låter fortsatt gratis på Napster

Mens plateselskapene sørger for at internasjonale artister fjernes fra internettjenesten Napster, kan norske låter fortsatt fritt lastes ned.

De multinasjonale plateselskapenes organisasjon Ifpi har saksøkt Napster og fått delvis medhold i at distribusjonen mellom de rundt 60 millioner brukerne av Napster er ulovlig. Men selskapene må selv levere inn lister over de låtene som de vil ha fjernet fra tjenesten.

Forrige helg leverte selskapene i USA inn en liste på 135.000 låter, men i Norge er dette ikke blitt gjort.

- Vi har ikke gjort dette per dags dato. Men vi ser ikke bort fra at vi kan komme til å gjøre det. Det vil være en kjempejobb, men i verste fall tar vi hele rengjøringen, sier Semund Fiskvik i den norske avdelingen av Ifpi til Dagens Næringsliv.

Fiskvik avventer imidlertid nærmere instruksjoner fra USA om hva Ifpi i Norge skal gjøre. Foreløpig vil det dermed ikke være noe problem å finne låter fra artister som Briskeby, Madrugada og Dum Dum Boys på Napster.

- Vi er veldig opptatt av norske artisters interesser. Men enten vil denne saken løses, eller så får vi se om vi skal bidra. Denne prosessen pågår i USA og må koordineres derfra, sier Fiskvik.(NTB)