TO STJERNER: Den norske restauranten Maemo i Bjørvika har fått to stjerner i Michelin-guiden. Robinson og Fredag har tidligere besøkt restaurant Maaemo og ga den seks stjerner av seks mulige. Foto: Jo Straube
TO STJERNER: Den norske restauranten Maemo i Bjørvika har fått to stjerner i Michelin-guiden. Robinson og Fredag har tidligere besøkt restaurant Maaemo og ga den seks stjerner av seks mulige. Foto: Jo StraubeVis mer

Norske Maaemo har fått to Michelin-stjerner

Første nordiske restaurant som går fra null til to stjerner.

(Dagbladet): - Maaemo er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går direkte inn i guiden med to stjerner, sier Lotta Wrangle, pressesjef for Michelin i Norden.

Maeemos kjøkkensjef, Esben Holmboe Bang, beskriver det hele som surrealtistisk.
 
- Stemningen er ganske god for å si det sånn. Vi er riktig stolte, sier han til Dagbladet.

I kveld holder Bjørvika-restauranten åpent som vanlig, men kjøkkensjefen åpner for at det kan bli litt feiring når siste tallerken har blitt sendt ut.

- Det blir kanskje et par glass etterpå, sier han lurt.

Holmboe-Bang syns det er vanskelig å forklare hvorfor akkurat Maaemo har fått to stjerner, men forteller at de setter råvarene i fokus.

- Vi er en liten restaurant som jobber hver dag for å finpusse vår identitet. Vi jobber med riktig gode råvarer, og prøver å gi personlighet til maten.

Flere stjerner Fire norske restauranter er tildelt totalt fem stjerner i årets utgave.

Maaemo er altså blitt tildelt to stjerner, mens både Bagatelle, Statholdergaarden og Restaurant Oscarsgate har fått én stjerne.

Da Dagbladet anmeldte Maaemo i august i fjor, var Robinson og Fredag i ekstase. Matopplevelsen ble belønnet med seks stjerner.

-Maaemo kan bli en internasjonal gourmetsnakkis, konkluderte de da.

Og nå har altså spådommen slått til.

Gunstig pris I tillegg til de fem stjernene som er delt ut til norske restauranter, har yttereligere tre blitt tildelt utmerkelsen Bib Gourmand - et merke som indikerer at restauranten serverer vellaget mat til gunstig pris.

De tre restaurantene som kan smykke seg med dette merket er Lille B, Restaurant Eik og Oro Bar & Gril.