Norske Maaemo har fått to Michelin-stjerner

Første nordiske restaurant som går fra null til to stjerner.

TO STJERNER: Den norske restauranten Maemo i Bjørvika har fått to stjerner i Michelin-guiden. Robinson og Fredag har tidligere besøkt restaurant Maaemo og ga den seks stjerner av seks mulige. Foto: Jo Straube
TO STJERNER: Den norske restauranten Maemo i Bjørvika har fått to stjerner i Michelin-guiden. Robinson og Fredag har tidligere besøkt restaurant Maaemo og ga den seks stjerner av seks mulige. Foto: Jo Straube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Maaemo er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går direkte inn i guiden med to stjerner, sier Lotta Wrangle, pressesjef for Michelin i Norden.

Maeemos kjøkkensjef, Esben Holmboe Bang, beskriver det hele som surrealtistisk. - Stemningen er ganske god for å si det sånn. Vi er riktig stolte, sier han til Dagbladet.

I kveld holder Bjørvika-restauranten åpent som vanlig, men kjøkkensjefen åpner for at det kan bli litt feiring når siste tallerken har blitt sendt ut.

- Det blir kanskje et par glass etterpå, sier han lurt.

Holmboe-Bang syns det er vanskelig å forklare hvorfor akkurat Maaemo har fått to stjerner, men forteller at de setter råvarene i fokus.

- Vi er en liten restaurant som jobber hver dag for å finpusse vår identitet. Vi jobber med riktig gode råvarer, og prøver å gi personlighet til maten.

Flere stjerner Fire norske restauranter er tildelt totalt fem stjerner i årets utgave.

Maaemo er altså blitt tildelt to stjerner, mens både Bagatelle, Statholdergaarden og Restaurant Oscarsgate har fått én stjerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer