Norske Marit deler ut MTV-pris

For ett år siden satt Marit Thoresen hjemme i Bodø og så på MTV Music Awards. I morgen deler 17-åringen ut prisen for beste musikkvideo foran flere titalls millioner TV-seere.


NORSK FUNN: I morgen deler Marit ut en MTV-pris i Milano. Hun gleder seg.

- Én gang skal jeg delta på det showet, sa Marit til mamma Toril den gangen for ett år siden.
Nå går drømmen i oppfyllelse. Sammen med en «hemmelig» superkjendis skal Bodø-jenta ankomme scenen i limousin. De to skal dele ut prisen sammen.
- Jeg håper den andre prisutdeleren blir Janet Jackson eller Puff Daddy, sier Marit.
Marit tok i sommer et hvileår fra Bodø videregående skole. Med velsignelse fra modellbyrået Elite reiste den unge modellen til Milano. Her ble hun leid ut til det italienske byrået Names. Den norske supermodellen Sunniva Stordal er også tilknyttet byrået, de to er gode venninner. Men mens Sunniva gir seg, sier Marit at hun bare er i startgropa:
- Jeg akter å se om jeg kan slå gjennom. MTV-oppdraget er en drømmesjanse, jubler Bodø-jenta.
Det eksklusive oppdraget fikk hun etter å ha vært på en såkalt casting sammen med tusenvis av håpefulle modeller.
- Minuttene på scenen er vanvittig god PR. Det er også viktig at jeg etter showet kan bevege meg fritt blant alle stjernene i VIP-avdelingen. Mange av moteverdens største enere er tilstede; Donatella Versace, Dolce & Gabbana og Georgio Armani, for å nevne noen.
- Du satser på å menge deg med kjendisene?
- Det kan jeg love deg. Jeg er ikke den som sitter stille og holder kjeft. Jeg er ekstremt utadvendt, og dessuten snakker jeg italiensk, fransk og engelsk. Det var kanskje årsaken til at jeg ble plukket ut også, det i tillegg til utseende.