Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Norske mediehus skjerper sikkerheten etter terrorangrepet

Frykter at noe liknende kan skje her hjemme.

MØRK DAG: Lys er satt opp i nærheten av redaksjonslokalene til det franske magasinet Charlie Hebdo der 12 mennesker ble drept i dag. Foto: AP / NTB Scanpix
MØRK DAG: Lys er satt opp i nærheten av redaksjonslokalene til det franske magasinet Charlie Hebdo der 12 mennesker ble drept i dag. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I lys av dagens terrorangrep i Paris mot det satiriske ukebladet Charlie Hebdo, har flere norske mediehus valgt å innføre sikkerhetstiltak i frykt for at noe liknende kan skje her hjemme.

Onsdag formiddag stormet svartkledde gjerningsmenn, som kobles opp mot ekstremistgruppen al-Qaida, magasinets lokaler i den franske hovedstaden. Sky News skriver at angrepet var en hevnaksjon mot Charlie Hedbo for at de hadde publisert satiriske tegninger om islamsk ekstremisme.

Ifølge franske myndigheter er 12 mennesker drept.

Høyere sikkerhetsnivå NRK er blant dem som nå strammer inn sikkerheten som følge av den grufulle hendelsen.

- Jeg kan bekrefte at vi har økt overvåkenhet i lys av det som har skjedd. Detaljer ønsker jeg ikke å gå inn på av hensyn til sikkerheten, forteller Hilde Ebeltoft-Skaugrud, kommunikasjonssjef i NRK, til Dagbladet.

Også i TV 2 innføres det sikkerhetstiltak.

- Vi har en beredskapsplan der vi i gitte situasjoner fokuserer ekstra på sikkerheten. Vi har valgt å gjøre noen tiltak denne gangen også, men jeg vil ikke gå inn på hva det er, sier kommunikasjonsdirektør og beredskapsleder i TV 2, Rune Indrøy.

Ansvarlig redaktør i Dagbladet, John Arne Markussen, opplyser at adgangskontrollen er skjerpet på huset.

- Vi har et litt høyere sikkerhetsnivå nå, men ellers er alt som det pleier, sier han.

Gjengir karikaturen Også hos store mediehus som Aftenposten og VG har dagens angrep satt sine spor.

- Jeg vil ikke gå inn på hvordan, men vi har skjerpet sikkerheten ja, forteller Espen Egil Hansen, redaktør i Aftenposten.

- Vi har en sikkerhetsansvarlig i eierselskapet, og etter råd som foreligger fra ham har vi innført strengere tiltak, sier VG-redaktør Torry Pedersen.

Både Dagbladet og Aftenposten har valgt i gjengi karikaturtegningen som ble trykket i det franske magasinet Charlie Hebdo.

- Vi må fortelle våre lesere hva saken dreier seg om, og da er det naturlig at vi gjengir. Ting skal presenteres i en kontekst der det er relevant, og dette framstår som en riktig del av vår informasjonsplikt, forklarer Dagbladet-redaktøren, som får støtte av Aftenposten:

- Det er helt naturlig å gjengi karikaturen, og vi lar oss ikke skremme av det, sier Espen Egil Hansen.

Den danske avisa Jyllands-posten, som etter å ha publisert flere Muhammed-karikaturer i 2005 opplevde store protester fra muslimer verden over, har ifølge NTB også trappet opp sikkerheten i dag.

Dagbladet har vært i kontakt med avisa, som ikke vil kommentere saken.