Norske Milla samarbeider med Yunus

Gir ut cd for å støtte fredprisvinneren.

(Dagbladet.no): Norske Milla Sunde og britiske Tom Bevan gir i dag ut en plate, «Hear Me Now», som skal skape oppmerksomhet rundt fredsprisvinner Muhammad Yunus\' arbeid.

Forholdet mellom de tre går tilbake til februar:

Visste ikke om band

Yunus møtte Sunde og Bevan da de var i Bangladesh for å se på arbeidet til Yunus. Da fikk de også møte professoren:

- De var ikke som de andre ungdommene. Andre dro hjem for å skrive en oppgave eller lignende, og hadde et akademisk fokus. Da Tom fortalte at de ville lage musikk om dette ble jeg overrasket. Jeg visste ikke at de spilte i band, engang, sa Yunus på en pressekonferanse i dag.

Han mener at Sunde og Bevans band, The Green Children, er en bra måte å nå ut til unge mennesker på:

Nå ungdommer

- De kan nå unge mennesker, og de vil få med seg nye ungdommer og nye rockeband i arbeidet for å spre mikrokreditt. I dag starter vi en ny bevegelse, sier Yunus.

Milla Sunde, som er fra Ålesund, ble kjent med arbeidet til Muhammad Yunus lenge før de ble klart at han fikk fredsprisen:

- For noen år siden fikk jeg vite om Yunus og mikrokreditt, og jeg leste meg opp på temaet. Men jeg skjønte at det ikke var så mange som kjente til det, så jeg ville hjelpe til med å gi saken oppmerksomhet. da jeg fikk vite at han hadde vunnet fredsprisen ble jeg sjokkert. Men jeg kan ikke tenke meg noen som fortjener den mer, sier Sunde til Dagbladet.no.

Nå skal platen distribueres via Reitangruppen, som hjelper til for at 100 prosent av inntektene skal gå til å bygge sykehus for å bekjempe de enorme problemene Bangladesh har med sykdommen «grå stær»:

- Dersom vi klarer å selge alle platene vi har trykket opp, vil vi kunne bygge tre sykehus, sier Sunde.

Hører ikke på vestlig musikk

Selv om han er glad for The Green Children, forteller Yunus at han ikke hører på den typen musikk selv:

- Jeg hører ikke på vestlig musikk, bare folkemusikk fra Bangladesh. Men barna mine er veldig glad i vestlig musikk, sier Yunus til Dagbladet.no.

Han drar fra landet i formiddag men sier til Dagbladet.no at han er svært fornøyd med oppholdet:

- Det har vært fantastisk, veldig minneverdig.

<B>SAMARBEID:</B> (F.v.) Magnus Reitan, Tom Bevan, Muhammad Yunus og Milla Sunde.