Justin Bieber i Oslo:

Norske Mona reiser verden rundt med Justin Bieber:
- Sinnssykt lærerikt

Mona Jeanette Berntsen er en av Norges mest profilerte dansere. Hennes nåværende klient er ingen ringere enn Justin Bieber. 

DANSER MED UNGPIKEIDOLET: 26 år gamle Mona Jeanette Berntsen reiser verden rundt med Justin Bieber. Foto: Rasmus Kongsøre / Nora Collective
DANSER MED UNGPIKEIDOLET: 26 år gamle Mona Jeanette Berntsen reiser verden rundt med Justin Bieber. Foto: Rasmus Kongsøre / Nora Collective Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet): Natt til fredag landet popprinsen Justin Bieber (22) på Gardermoen like utenfor Oslo.

«Sorry»-sangeren skal holde to konserter på Telenor Arena i Bærum i helga, henholdsvis fredag og lørdag kveld.

Fredag morgen klokka 07:30 hadde flere titalls fans allerede møtt opp utenfor arenaen, på tross av klare anmodninger fra politiet om å holde seg unna.

Det er utvilsomt et stort sirkus rundt Bieber til enhver tid. En som får oppleve dette kontinuerlig er norske Mona Jeanette Berntsen (26). Foruten å være en av landets mest kjente dansere, er hun med 22-åringen på hans «Purpose World Tour».

Lever drømmen

- Turnélivet har gitt meg en utrolig mulighet til å oppleve verden gjennom min lidenskap. Det å kunne gå i flotte byer hver morgen og stå på scener hver kveld er rett og slett fantastisk, forteller Berntsen til Dagbladet i en e-post.

26-åringens tidsskjema er stramt, og tida i hjemlandet er knapp. Torsdag kom hun fra Paris, der Bieber-korpset holdt to konserter, og nå er hun klar for hjemmebanen.

- Å komme så tett på en av verdens mest profesjonelle produksjoner, med de dyktigste menneskene i alle felt fra band til lys til management, er sinnssykt lærerikt og har gitt meg muligheten til å få kunnskap jeg kan bære med meg i lang, lang tid, forklarer hun overfor Dagbladet.

Berntsen er ellers ordknapp om hvordan hun opplever Bieber. Dagbladet får opplyst av managementet til Berntsen at dette skyldes at spørsmålet «er svart på mange ganger allerede».

Får ansvar for barna

I forkant av konsertene på Telenor Arena har 26-åringen hatt et helt spesielt oppdrag. Under låta «Children» får fire nye barn på hver konsert opptre sammen med idolet sitt.

DANSESTJERNE: Mona Jeanette Berntsen er for tida med på Justin Biebers turné. Denne helga er hun hjemme i Norge, og skal spille for tusenvis av fans på Telenor Arena. Foto: Iseshima Dance Summit / Nora Collective
DANSESTJERNE: Mona Jeanette Berntsen er for tida med på Justin Biebers turné. Denne helga er hun hjemme i Norge, og skal spille for tusenvis av fans på Telenor Arena. Foto: Iseshima Dance Summit / Nora Collective Vis mer

Det er Berntsen og andre i danseteamet som velger ut disse barna. Hun omtaler det som gøy.

- I forkant kjører vi en konkurranse hvor barn får muligheten til å lære koreografien til låta, og sende inn bidrag for å få muligheten til å bli plukket, forklarer hun.

Danseren, som vant «So You Think You Can Dance - Scandinavia» i 2008, har lenge vært en kjent skikkelse i det norske dansemiljøet. Derfor er det stas å få ta del i det på denne måten.

- Miljøet står mitt hjerte utrolig nært, så for disse konsertene hadde jeg veldig lyst til å ta ekstra ansvar, forteller hun og fortsetter:

- Å se barn på 9-10 år, som jeg husker å ha sett da de så vidt kunne snakke, ha vokst til å bli talentfulle og energiske dansere får frem tårene i meg, mener 26-åringen.

Føler et sterkt ansvar

Det er ikke bare Justin Bieber den 26 år gamle danseren har delt scene med. Stjerner som Justin Timberlake, Chris Brown og Alicia Keys har alle hatt med seg Berntsen på scenen.

I tillegg har hun vært å se for millioner av seere verden over på scenen til Oscar-utdelinga, Grammy-prisen og flere MTV-shows.

Hun forteller at hun alltid er klar for å overgå seg selv.

- Det handler alltid om å overgå forrige karrièrehøydepunktet. Som ung var det å danse med venner etter skolen, så ble det å få danse rundt omkring i Norge. Etter det ble det verden, så verdens største scener, forklarer hun og fortsetter:

- I lang tid var mine største høydepunkter det å mestre de forskjellige dansestilene, slik at jeg kunne komme i en posisjon hvor jeg kan bruke min kunst til å dele kunnskap og erfaring for å hjelpe unge dansere opp og frem.

Berntsen forklarer at hun føler på et sterkt ansvar for å gi tilbake til miljøet som har heiet henne fram alle disse åra. Dette gjør hun både ved hjelp av undervisningstimer og kanaler i sosiale medier.

- Lite vil gjøre meg mer lykkelig enn å kunne hjelpe unge dansere med å på samme måte som meg gjøre scenen til både sin arbeidsplass og ikke minst en egen liten boble for meditasjon, skriver 26-åringen.

For når lysene på scenen går på, får man ifølge danseren igjen for lange treningsuker, blod, svette og tårer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer