Norske musikere vil ha mer av Spotify-pengene dine

- De får nok strømmepenger allerede, sier direktør i IKT Norge.

AVGIFTSFORSLAG: Musikkbransjen går inn for egen avgift på strømmetjenester. Ikke alle liker den ideen.  AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
AVGIFTSFORSLAG: Musikkbransjen går inn for egen avgift på strømmetjenester. Ikke alle liker den ideen. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag gikk store deler av norsk musikkbransje ut i Dagbladet og ytret ønske om avgift på strømmetjenester som WiMP og Spotify. 

FONO, GramArt og Musikernes fellesorganisasjon (MFO) sier alle at norske artister tjener for lite penger på strømmetjenestene, og at tida for reform er overmoden.

Støtter ikke strømmeavgift Torgeir Waterhouse, direktør for internett og nye medier i IKT Norge, lar seg ikke imponere av musikkbransjens avgiftskrav.

- Det er dessverre ikke noe nytt i denne iveren i kultursektoren etter å avgiftslegge både bredbånd og internettbaserte tjenester som for eksempel strømming, sier han til Dagbladet.

Kulturminister Thorhild Widvey (H) luftet nylig strømmeavgift som en mulighet for å gi norsk film mer penger å rutte med. Da kom musikkbransjen også på banen.

- Dette er ideer vi har vært inne på tidligere, og skal man gå inn for en avgift på strømming av film, må dette også gjelde for musikk, fortalte Larry Bringsjord i FONO.

Får nok penger allerede Waterhouse i IKT Norge sier derimot at musikkbransjen får mer enn nok strømmepenger allerede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.