Norske muslimer vurderer søksmål mot bok

Jorunn Jasmin Oksvold sier hun vil anmelde forfatteren etter å ha blitt omtalt i boka «Norsk Jihad - muslimske ekstremister blant oss».

VIL ANMELDE:  Jorunn Jasmin M. Oksvold sier hun og flere andre muslimer vil anmelde Lars Akerhaug etter at hun mener hun er blitt feilaktig framstilt som en som ønsker krig i hans bok. Arkivfoto: Ned Alley / NTB scanpix
VIL ANMELDE: Jorunn Jasmin M. Oksvold sier hun og flere andre muslimer vil anmelde Lars Akerhaug etter at hun mener hun er blitt feilaktig framstilt som en som ønsker krig i hans bok. Arkivfoto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere norske muslimer som er omtalt i Lars Akerhaugs bok «Norsk Jihad - muslimske ekstremister blant oss», vurderer å politianmelde og saksøke forfatteren.

Følelsene var sterke da Akerhaugs bok ble debattert under et møte på Litteraturhuset i Oslo tirsdag kveld. Forfatteren ble av flere beskyldt for feilaktig å henge ut personer som radikale islamister og skape økt stigmatisering av muslimer i boken som kom ut tidligere i høst.

Voldsalarm Den norske konvertitten Jorunn Jasmin Oksvold uttalte at trusselnivået mot henne har økt i så stor grad at hun har vært nødt til å skaffe seg voldsalarm etter at Akerhaug har brukt uttalelser hun har gitt i en nettdebatt for noen år tilbake i boken sin.

- Uten å spørre om lov og uten å spørre hva jeg mente, så konstruerer du meg som en person som ønsker krig, sa Oksvold under debatten.

Til NTB sier Oksvold at hun og flere andre som er omtalt i boka, kommer til å politianmelde og saksøke forfatteren.

Lars Akerhaug vil ikke kommentere truslene om søksmål.

- Men disse litt hårsåre reaksjonene er kanskje et uttrykk for et generelt problem knyttet til ekstremisme i Norge, at man noen ganger kan være redd for å ta opp disse tingene fordi man vet det vil komme reaksjoner og disse kan være ubehagelige, sier han til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer